Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Flinders

Duurzaam alternatief voor de woonbranche: vloerkledenlijn van gerecyclede plastic flessen

Bedrijfsnaam Flinders
KvK Nummer 50572709
Website https://www.flinders.nl/
Beschrijving onderneming Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven voor meer dan 36.000 designproducten terechtkunnen. Het bedrijf heeft webshops in Nederland en België, een projectafdeling (Flinders Projects), een woonwinkel in Zaandam, een designstudio in Gent en een café in Groningen. Flinders is in 2019 verkozen tot de winnaar van de Shopping Awards in de categorie Home & Living. Bij het bedrijf werken momenteel 120 medewerkers.
Naam innovatie Duurzaam alternatief voor de woonbranche: vloerkledenlijn van gerecyclede plastic flessen
Beschrijving innovatie Woonwinkel Flinders lanceerde in november 2019, in samenwerking met Momo Rugs, een unieke lijn vloerkleden gemaakt van PET-flessen. Hiermee komt een duurzaam alternatief op de markt. De kleden worden geproduceerd in geselecteerde weverijen. De plastic flessen komen overal vandaan en zijn onder meer uit de zee gevist. Bekijk ook de video: https://www.youtube.com/watch?v=7FUjYKsmHRk Bekijk het persbericht: https://www.flinders.nl/over-ons/nieuwsarchief/flinders-lanceert-duurzaam-alternatief-vloerkledenlijn-van-gerecyclede-plastic-flessen
Website innovatie https://www.flinders.nl/nuuck-lene-vloer...
Noodzaak en belang van deze innovatie In het gelanceerde Nuuck Lene vloerkleed van 170 x 240 cm wordt ongeveer 12 kg aan plastic flessen verwerkt. Deze flessen zijn verzameld door lokale afvalverwerkingsbedrijven en zijn onder meer uit de zee gevist. De productie van de vloerkleden vindt plaats in de Indiase steden Bhadohi, Panipath en Agra. Op termijn willen we ook lokale productie van de vloerkleden in Nederland mogelijk maken waarbij bij lokaal afvalplastic wordt verzameld.
Bijdrage aan een betere wereld De vloerkleden zijn gemaakt van gerecyclede materialen, bij de productie gebruikt men geen nieuwe grondstoffen. De garens voor het maken van de vloerkleden zijn 'dope dyed'. Het is normaal gebruikelijk om stuks te verven, waarbij garen eerst worden geweven tot een stof, die vervolgens als een geheel wordt geverfd. Bij dope dyed gebeurt het tegenovergestelde. Men verft eerst het garen tot vooraf geselecteerde kleuren, die vervolgens worden gebruikt om de gewenste stof te maken. Het is hiermee een efficiënte innovatie in het verfproces dat waterbesparend en milieuvriendelijk is en zo bijdraagt aan een betere wereld.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het toepassen van plastic flessen (lees: afval plastic) voor de productie van vloerkleden is uniek te noemen. Daarnaast is de 'dope dyed' verfmethodiek met recht een belangrijke innovatie die waterbesparend en milieuvriendelijk is.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact