Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Firenzo BV

Firenzo Montageplaat

Bedrijfsnaam Firenzo BV
KvK Nummer 71321292
Website www.firenzo-firetech.nl
Beschrijving onderneming Producent / leverancier van (eigen) brandwerende oplossingen, t.b.v. de installatietechniek, met als hoofddoel het verbeteren van de brandveiligheid in de bestaande (woning-)bouw in Nederland.
Naam innovatie Firenzo Montageplaat
Beschrijving innovatie 'De paperclip onder de brandwerende voorzieningen'; een eenvoudige, maar gecertificeerde en gelijkwaardige oplossing, voor het realiseren van wanddoorvoeringen, op plaatsen waar dit met de 'standaard middelen' vaak niet zou mogen.
Website innovatie www.firenzo-firetech.nl/keuzehulp
Noodzaak en belang van deze innovatie Ons belangrijkste doel is, de brandveiligheid te verbeteren in de bestaande (veelal gestapelde) woningen in Nederland. Maar ook het beperken van de overlast voor de bewoner (eindgebruiker), is een groot voordeel. Tijdens het onderhoud aan de installaties eenvoudig te monteren zonder tussenkomst van derden. Hierdoor kan de monteur de aanwezige installatie opnieuw in bedrijf stellen na het aanbrengen van de Firenzo Montageplaat / -platen en desgewenst opnieuw inregelen, omwille van de juiste werking van het systeem.
Bijdrage aan een betere wereld Na alle ellende die we voorbij hebben zien komen in de media, waarbij vele honderden mensen per jaar getraumatiseerd raken, door verwoesting van hun eigendommen of het verlies van dierbaren, hopen wij de veiligheid terug te brengen en mensen met een gerust hart te kunnen laten slapen in hun vertrouwde omgeving. Vaak is het door onoplettendheid van anderen, dat mensen deze trauma's moeten doorstaan. Middels het verbeteren van brandveiligheid in bestaande bouw, moet de gestelde eis van (veelal) 30min. op branddoor- en -overslag worden behaald. Dit stelt bewoners in staat een veilige omgeving te bereiken en ook toegesnelde hulpverleners om erger te voorkomen!
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Middels het verkrijgen van een octrooi, uit handen van de Nederlandse Octrooicentrum, namens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, hebben wij aangetoond een uniek product in handen te hebben. Niet eerder is een dergelijke oplossing in Nederland geoctrooieerd, of is aangetoond dat een gelijkwaardige oplossing voorhanden is.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact