Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Firecom BV

4G portofoons

Bedrijfsnaam Firecom BV
KvK Nummer 72915846
Website http://www.firecom.nl
Beschrijving onderneming Firecom B.V. is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van snelle & betrouwbare alarmering & communicatie. U kunt hierbij denken aan (4G) portofoons, portofoon-netwerken, pagers (piepers), apps en oproepsystemen voor o.a. BHV, industrie, beveiliging, zorg en onderwijs. Wij werken bij voorkeur met gerenommeerde merken als Motorola en Kenwood. Ons werkgebied is Nederland en Belgiƫ en ons team telt 16 personen. Voor snelle opvolging heeft Firecom B.V. een 24/7 storingsdienst voor geregistreerde klanten.
Naam innovatie 4G portofoons
Beschrijving innovatie We kennen portofoons al sinds de jaren 70. Deze producten zijn 50 jaar hetzelfde gebleven, maar sinds kort hebben 4G portofoons hun intrede gemaakt. Bij de uitrol van het 5G netwerk kunnen we ook portofoon communicatie mogelijk maken over 5G. Dit geeft landelijk opererende bedrijven de mogelijkheid om over zeer grote afstand binnen 300 milliseconden met elkaar te kunnen spreken (push-to-talk functionaliteit).
Website innovatie https://www.firecom.nl/motorola-wave-on-...
Noodzaak en belang van deze innovatie Waar het voorheen heel duur was om een regionaal of nationaal push-to-talk communicatienetwerk aan te leggen is het nu mogelijk om deze functionaliteit op het GSM netwerk te gebruiken met robuuste apparatuur. Voor beveiliging, industrie, bedrijfshulpverlening & zorg is dit een enorme kostenbesparing.
Bijdrage aan een betere wereld Door medegebruik van het bestaande netwerk is het niet nodig om een geheel apart netwerk aan te leggen. Hierdoor is er minder installatie, onderhoud, uitstoot, vervanging en ethergebruik.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De afgelopen jaren hebben we vaker deze producten op zien komen, maar sinds 2019 breekt dit product echt door en zien we dat de markt er volledig voor open staat. Wij vinden deze innovatie, in onze vrij traditionele branche, vernieuwend.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact