Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Faunest

Faunest

Bedrijfsnaam Faunest
KvK Nummer 51739356
Website www.faunest.com
Beschrijving onderneming Faunest werkt aan de bio-diversiteit vergroting in stedelijk / versteend / industrieel gebied.

Met een team van professionals word ieder ons aangeboden omgeving onderzocht op flora en fauna op het gebied zelf maar juist ook in de wijde omgeving.

Niet enkel voorzien wij nestlocaties voor de beschermde diersoorten in ons land. we bieden het volledige plaatje aan om zo het bestaansrecht te vergroten. En de kans op groei van populaties.

Vaak zien we dat op veel locaties de verplichte nest voorzieningen volgens de omgevingswet voor vleermuizen, gierzwaluwen, huismussen, insecten etc geplaatst worden.
(BIJ12 kennisdocumenten - SMP gemeentes.) Echter ziet men vaak nog niet het nut om ook in de juiste randvoorwaarden te voorzien om deze dieren ook te laten overleven en in aantal de kans te geven te groeien.

Door het plaatsen van juiste planten kan de juiste voeding worden aangeboden, wordt de juiste bescherming geboden, worden predatoren (jagers) weggehouden.

Door ook buiten het eigen terrein te werken en met buren samen te werken, kunnen verschillende kolonies elkaar vinden en kunnen er zo nieuwe kolonies ontstaan.

In onze moonshot zien we alle versteende gebieden omgetoverd tot mogelijke biodiversiteit broeinesten. Op parkeerplaatsen, daken, op gevels en ga zo maar door. Oude fabrieksterreinen als het Zwitsal terrein in Apeldoorn, Bink in Den Haag, nieuwe bedrijfsparken, Vinex wijken, vergroenen en verzoenen.

Door meer en meer van deze vlekken te voorzien worden de groene spikkeltjes op de Nederlandse kaart met elkaar verbonden en kunnen we een prachtig netwerk laten ontstaan voor inheemse soorten.


Naam innovatie Faunest
Beschrijving innovatie Als eerste partij in Nederland gaat Faunest de innovatieve uitdaging aan om het verstedelijkt gebied als broedplaats voor biodiversiteit te zien en hiervoor de benodigde 100% circulaire voorzieningen te leveren.

Begin 2019 zijn we begonnen met het ontwikkelen van nestkasten. Dat deze kasten werken is ruimschoots bewezen door in gebruik name van verschillende diersoorten.

Alle producten die we op de markt brengen worden beyond end of life ontworpen.

De moonshot is om iedere nestkast te maken als zijnde toekomstig compost. Daar stopt het echter niet. We willen ook zelf de verantwoordelijkheid in handen nemen om het gros van de materialen zelf te kweken, liefst op locaties de we van voorzieningen voorzien.

Dat wil zeggen, wanneer we op een terrein voorzieningen plaatsen, gemaakt van Douglas hout, moeten deze voorzieningen (onbehandeld) net zo lang mee gaan als het duurt om weer aan te groeien en willen we ook voldoende beplating voorzien op de locatie om na deze periode nieuwe benodigde voorzieningen te kunnen produceren.


Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De grootste impact die wij willen maken is het verbinden van groenplekken in Nederland.

Ook willen we de eerste zijn om voorzieningen 100% circulair te ontwerpen en produceren en dit door te voeren naar al onze opdrachtgevers en samenwerkende partners.
Bijdrage aan een betere wereld Meer bio diversiteit.
Producten ontwerpen als toekomstig compostmateriaal.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Op dit moment zijn wij de enige partij die voorziet in de randvoorwaarden. Het grote plaatje waar maakt.

Niet enkel het leveren van een vogelhuis maar ook de benodigde drinkbakken, zandbaden, voedselvoorzienenden beplantingen, schuillocaties etc. En dit alles rekening houdend met kolonies in de omgeving en zo lokaal mogelijk gegroeide materialen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact