Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Fast Furious Scooters

Custom scootmobiel voor handicap

Bedrijfsnaam Fast Furious Scooters
KvK Nummer 27154525
Website https://www.fastfuriousscooters.nl
Beschrijving onderneming Fast Furious is de grootste online scooterwinkel van Nederland. Maar biedt tevens andere vervoersmiddelen aan in haar webshop en 11 filialen verspreid over heel Nederland, waaronder, scootmobielen, elektrische fietsen en de e-step.
Naam innovatie Custom scootmobiel voor handicap
Beschrijving innovatie Scootmobielen aangepast op maat voor de bestuurder. De zoektocht naar een geschikte elektrische scootmobiel is niet altijd even gemakkelijk. Niet iedereen kan namelijk met de handen gas geven en remmen. Bij Fast en Furious kan men een scootmobiel op maat aanvragen, waarbij deze aangepast wordt aan de handicap. Duimgas, voetgas, voetrem, draaibare stoel, en andere zaken zijn zo doende mogelijk.

Uitgebreide beschrijving mogelijkheden en implicaties:

- Voetrem
Speciaal voor mensen met weinig kracht in de vingers of handen, kan er een extra voetrem gemonteerd worden (zowel links als rechts) zodat men met de voet kan remmen.

- Duimgas
Als extra optie kan men duimgas laten monteren, en dit kan zowel links als rechts op het stuur. Met duimgas hoeft men geen draaiende polsbeweging te maken met de rechterhand want het induwen van de gasknop vervangt de gashendel.

- Voetgas
Gas geven kan ook door middel van een gaspedaal zodat men met een van de voeten gas kan geven. Het voet-gaspedaal kan zowel links als rechts geplaatst worden.

- Draaibare stoel

Optioneel kan de stoel ook draaibaar gemaakt worden. Dit betekent dat men vanaf de zijkant eenvoudig in de stoel plaats kan nemen en de stoel vervolgens draait naar de rechtuit positie om te gaan rijden. Ideaal voor mensen met weinig kracht in de benen. Het draaimechanisme verhoogt de comfortstoel met nog eens 3cm.

- Motorrem
De optie “motorrem” biedt op meerdere vlakken een uitkomst. Met de motorrem remt de scootmobiel af op de motor (alleen stand 1 dus t/m 12km p/u). Zonder motorrem zou de scootmobiel uitrollen waarbij men zelf de remmen moet bedienen. Een ware uitkomst voor mensen met motorische problemen.
Website innovatie https://www.fastfuriousscooters.nl/scoot...
Noodzaak en belang van deze innovatie Mensen met een bepaalde handicap voor wie een 'reguliere scootmobiel' niet weggelegd is, zoals mensen met een motorische beperking, hebben nu ook een mogelijkheid om toch een scootmobiel te kunnen rijden.
Bijdrage aan een betere wereld Betere mobiliteit van gehandicapten en senioren. Betaalbare en dus toegankelijke aanpasbare scootmobielen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Fast Furious is de enige aanbieder in Nederland die beschreven aanpassingen (duimgas, voetgas, voetrem, draaibare stoel) kan doorvoeren op moment van schrijven.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact