Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

EverUse

EverUse circulair isolatiemateriaal

Bedrijfsnaam EverUse
KvK Nummer 69067953
Website www.everuse.com
Beschrijving onderneming EverUse is de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld en is gevestigd in Sneek. Zij upcycled waardeloos papier afval tot het waardevolle circulaire isolatiemateriaal EverUse. EverUse is verkrijgbaar als vlok, mat of als isolatiesystemen. De fabriek produceert zonder afval. Het snijverlies van de platen vormt de grondstof voor de volgende generatie circulaire everuse isolatieplaten. In 15 minuten verandert waardeloos afval in een waardevol gezond en circulair isolatiemateriaal. EverUse blijft altijd eigenaar van haar producten en betaald de klant aan het einde van het gebruik de grondstofwaarde terug.
Naam innovatie EverUse circulair isolatiemateriaal
Beschrijving innovatie EverUse is een innovatief en gezond isolatiemateriaal als circulair alternatief voor de traditionele materialen. Het EverUse® isolatiemateriaal is er als vlok, plaat of isolatiesystemen. Het materiaal heeft zeer goede thermische en brandwerende eigenschappen en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor bouwmaterialen. Dit blijkt uit de testen die de producten van EverUse hebben ondergaan. Op het gebied van geluidsabsorptie scoort de EverUse isolatieplaat zelfs beter dan alle andere isolatieproducten.

EverUse innoveert op drie vlakken; product, proces en businessmodel.

Innovatie 1: Eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld met Cradle to Cradle certificering
De Everuse circulaire isolatieplaat is als eerste ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerd. Het wordt gemaakt van natuurlijke, cellulose afvalvezels. Doordat het product wordt gemaakt van afval in plaats van nieuw gewonnen grondstoffen, heeft het een negatieve CO2 footprint en slaat het CO2 op in gebouwen. Doordat de vezels natuurlijk zijn, irriteren ze de huid of luchtwegen niet en bevatten geen toxische stoffen als formaldehyde en inkt.

Innovatie 2: De eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld staat in Nederland
De circulaire fabriek in Sneek produceert en upcycled een innovatief, circulair bouwmateriaal van papier afval dat oneindig opnieuw gebruikt kan worden. De productiefaciliteit is ontworpen om zonder afval te produceren waarbij elke isolatieplaat volledig kan worden hergebruikt. EverUse producten worden bewust in Nederland gemaakt. Dat verlaagt de CO2 footprint substantieel. Er worden geen nieuwe grondstoffen gebruikt en er is minder transport nodig is.

Innovatie 3: Het echte circulaire Business model: Van afvalkosten naar grondstof waarde
EverUse opereert met een volledig circulair businessmodel. Het circulaire isolatiemateriaal is ontworpen om volledig te kunnen hergebruiken. Doordat de producten kwalitatief hoogwaardig en vormvast zijn, heeft het de voorkeur om ze aan het einde van de gebruiksduur, opnieuw te gebruiken in een andere constructies. Echter, als ze niet meer worden gebruikt, moeten de producten worden ingeleverd, want EverUse blijft eigenaar van de grondstof. EverUse betaalt haar klanten die grondstofwaarde terug aan het einde van de levensduur. Het snijverlies van het EverUse productieproces of de retour gekomen platen worden in 13 minuten getransformeerd naar een hernieuwde winstgevende everuse plaat.
Website innovatie www.everuse.com
Noodzaak en belang van deze innovatie EverUse draagt bij aan de realisatie van de afval loze steden en wording van de circulaire economie met een impact op industriële schaal. EverUse wordt gemaakt van natuurlijke, cellulose vezels. Daarom zijn de materialen zacht voor de huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Dit maakt het product uitermate geschikt voor duurzame en gezonde gebouwen. De cradle to cradle gecertificeerde everuse materialen dragen bij aan de gezondheid van de verwerkers en de eindgebruikers. Everuse is een circulaire producent die heel bewust een keuze heeft gemaakt en er is geen tussenoplossing nodig omdat het proces vanaf de fundatie omhoog 100% circulair is ingericht.

EverUse is 100% aantoonbaar circulair en gemaakt van afval in Nederland. U kunt het afval loze productieproces zelf komen bekijken in Sneek. Het duurt ongeveer 15 minuten van afval tot isolatiemat. EverUse gebruikt geen nieuwe grondstoffen ontrokken aan moeder aarde maar maakt gebruik van papierafval welke zij upcycled. Alle producten worden gemaakt en afgezet in Nederland en hoeft zo niet onnodig vervoerd te worden waardoor de co2 footprint verlaagd word. EverUse introduceert hoogwaardige kwaliteits isolatie die oneindig kan worden hergebruikt. EverUse heeft als eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld het Cradle to Cradle certificaat behaald. Zowel het product als de fabriek voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan duurzame producenten. EverUse zorgt voor nieuwe werkgelegenheid in de maakindustrie in Nederland. EverUse maakt duurzaam efficienter i.p.v. duurder doordat zij de grondstofwaarde aan het einde van het gebruik betaald als de klant het materiaal weer inlevert. Mocht de grondstofprijs stijgen heeft de klant daar ook de voordelen van want dan krijgt ook zij meer terug. EverUse heeft een grondstof-tracker ontwikkelt zodat altijd iedereen inclusief wij zelf weet van wie het materiaal is en waar het van is gemaakt en waar het zich bevind.
Bijdrage aan een betere wereld Nederland heeft 7,5 miljoen woningen, bijna 16.000 kantoren en meer dan 4000 fabrieken. In de daken, wanden en vloeren van al deze gebouwen gaat isolatie. Jarenlang zijn hier isolatiematerialen toegepast die niet gezond zijn voor mensen en hun omgeving en vormen een maatschappelijk probleem om te verwerken en op te ruimen.

EverUse heeft een alternatief ontwikkeld. Met haar unieke circulaire isolatiemateriaal, dat gezond is voor de verwerkers en de eindgebruikers en wordt gemaakt van papierafval. Doordat we een volwaardig alternatief bieden voor de huidige isolatiematerialen, kunnen organisaties overstappen op de EverUse producten. Bij elk product dat wordt gekocht, lossen we ons afvalprobleem op. Daarnaast maken we de gebouwen van Nederland comfortabel en energiezuinig. Vijf sterren opslagplaatsen die we nodig hebben om grondstoffen te behouden voor volgende generaties, zodat zij ook weer door kunnen bouwen aan het Nederland van hun kinderen.

Gebouwen worden grondstofbanken waar waardevolle gezonde en verantwoorde materialen opgeslagen worden (zonder opslagkosten) om deze op een later tijdstip weer te kunnen hergebruiken. Daarnaast is EverUse gemaakt uit papier en kartonafval welke bestaat uit cellulose en wordt gemaakt in Nederland waardoor de CO2 footprint negatief is.

Cellulose vezels = CO2 met EverUse sla je langdurig CO2 op in een gebouw in plaats van dat het kort cyclisch gebruikt wordt en na 7 x recyclen beland in de verbandingsoven of als wc papier welke de filters van onze waterschappen doet verstoppen. Omdat EverUse wordt gemaakt met een lage temperatuur past het ook in het beleid om de CO2 van gebouwen te gaan verlagen, t.o.v. de traditionele materialen

EverUse wordt gemaakt van papier en kartonafval. Door EverUse te gebruiken in uw gebouw slaat u biomassa op. Voor elke kilo EverUse wordt 3,7 kilo Co2 opgeslagen. Wanneer we dit corrigeren voor productie en logistiek in de keten, heeft EverUse een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg producten draagt hiermee wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2.

Afval als valuta
Bij EverUse is de hoge kwaliteit van de grondstoffen onderdeel van een circulair business model. Hierin gebruikt de klant het product en zorgt er goed voor. Als de klant het niet langer kan of wil gebruiken dan levert ze de grondstoffen weer in bij de EverUse Grondstoffenbank in Sneek. Hier wordt het gewogen en krijgt zij de grondstoffenwaarde weer uitgekeerd. Als de waarde in de tijd is gestegen profiteert zij hier ook van. Net als bij een investering of belegging.

Als producent nemen wij verantwoordelijkheid doordat wij de grondstof ook écht kunnen hergebruiken in onze fabriek in Nederland. Wij zorgen wij er voor dat de EverUse grondstof opnieuw zijn weg vindt naar een andere gebouw in de vorm van vlokken, matten of panelen. We gooien niets meer weg en grondstoffen gaan nooit meer verloren. AFVAL bestaat NIET vanaf nu is afval valuta!

Wij hebben de overtuiging dat alles weer bedacht en geproduceerd moet worden in Nederland. Daarmee zorgen we voor werkgelegenheid en houden we de maakindustrie levend. De Nederlandse maakindustrie is een essentieel aspect van de circulaire economie en haar rol als koploper in de wording ervan.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel EverUse circulaire isolatieplaat

De EverUse® Isolatieplaat is een stevige, veerkrachtige cellulose isolatieplaat met zeer goede thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen. Geschikt voor het isoleren van daken, vloeren en voorzet- of binnenwanden. De plaat is als eerste circulaire isolatieplaat ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerd.

Innovatief product van afval
EverUse produceert een innovatief, circulair bouwmateriaal van papier afval.

Gezond en natuurlijk
EverUse wordt gemaakt van natuurlijke, cellulose vezels. Daarom zijn de materialen zacht voor je huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Dit maakt het product uitermate geschikt voor duurzame en gezonde gebouwen. De circulaire isolatiematten dragen bij aan de gezondheid van de verwerkers en de eindgebruikers.

Verboden weg te gooien
De circulaire fabriek in Sneek is ontworpen om elke mat volledig te kunnen hergebruiken. Doordat de producten kwalitatief hoogwaardig en vormvast zijn, kunnen deze opnieuw worden gebruikt in een andere constructie. Echter, als ze niet meer worden gebruikt, moeten de producten worden ingeleverd, want EverUse blijft eigenaar van de grondstof. Zo kan het bedrijf echt verantwoordelijkheid nemen en wordt er nooit meer iets weggegooid.

Waarde voor de klant
EverUse blijft altijd eigenaar van haar producten en betaald de klant aan het einde van het gebruik de grondstofwaarde terug zodat ook de kostprijs voor de klant daalt en duurzame producten niet langer duurder worden doordat de restwaarde (voorfinanciering) word doorbelast aan de klant en de klant eigenlijk de innovatie betaald i.p.v. de organisatie die er in zou moeten geloven en dat eigenlijk niet doet. Mocht de grondstofprijs stijgen heeft de klant daar ook de voordelen van als ze het inleveren want dan krijgt ook zij meer terug. EverUse heeft een grondstof-tracker ontwikkelt zodat altijd iedereen inclusief wijzelf weet van wie het materiaal is en waar het van is gemaakt en waar het zich bevind.

Made in Holland
EverUse producten worden in Nederland gemaakt. Dat verlaagt de CO2 footprint doordat er minder transport nodig is. Wat ons betreft is lokale productie een essentieel onderdeel van de circulaire economie. En wij zijn trots dat we zo de werkgelegenheid in Nederland stimuleren. EverUse heeft de plannen voor de volgende Nederlandse fabrieken al klaar.

Kwalitatief hoogwaardig
Bouwmaterialen moeten aan veel strenge eisen voldoen, dat maakt het uitdagend om een nieuw product op de markt te brengen. De producten van EverUse hebben daarom alle strenge testen ondergaan en scoren hoog voor thermische isolatie en brandveiligheid. Op het gebied van geluidsabsorptie scoort de EverUse isolatieplaat zelfs beter dan andere isolatieproducten. Daarnaast is het uniek, omdat de materialen volledig herbruikbaar zijn.

Cradle to Cradle en CO2 footprint
EverUse heeft het Cradle to Cradle certificaat ontvangen. Zowel het product als de fabriek voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan duurzame producenten. Hiermee sluit het product goed aan bij de toenemende vraag naar circulaire producten. Dat wordt nog extra ondersteunt, doordat de producten worden gemaakt van afval en een negatieve CO2 footprint hebben. Het gebruik draagt dus bij aan Nederland Circulair in 2050. Maar dan al in 2017.

Nederlands bedrijf in eigen handen
EverUse wordt gefinancierd met eigen geld.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact