Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Evalan

ARMOR

Bedrijfsnaam Evalan
KvK Nummer 32111035
Website www.evalan.com
Beschrijving onderneming Evalan is een snel groeiende en innovatieve development- en implementatiepartner op het gebied van Internet of Things en ontwikkelt end-to-end oplossingen. Het bedrijf gaat met haar klanten een intensieve samenwerking aan om tot het beste resultaat te komen. Evalan focust zich met name op remote monitoring, biometrische metingen en telemetrische oplossingen voor de zorg, industrie en overheid. Het bedrijf ontwikkelt mobiele devices, sensoren, datamanagementsystemen, dataverwerkingsalgoritmes en userinterfaces op uiteenlopende platformen. Klanten van Evalan zijn onder andere Heineken, het ministerie van Defensie, BAM en het UMC Utrecht.
Naam innovatie ARMOR
Beschrijving innovatie Evalan is benaderd door het Ministerie van Defensie om te helpen met de ontwikkeling van een wearable device dat oververhitting tegengaat.
Ter voorbereiding op realistische gevechtssituaties trainen militairen continu om hun fysieke en mentale vaardigheden te verbeteren. Tijdens zware inspanningen genereert het menselijk lichaam warmte die direct of indirect door de huid wordt afgevoerd door te zweten. Wanneer soldaten isolerende kleding dragen en oefenen op locaties met hoge temperaturen of wanneer de trainingsintensiteit erg hoog is, is de afvoer van lichaamswarmte door de huid mogelijk niet voldoende om de lichaamskerntemperatuur te reguleren. De kerntemperatuur kan dan tot ongezonde niveaus stijgen en ernstige gevolgen hebben.
Om de gezondheid van militairen beter te kunnen monitoren, is het ARMOR-device ontwikkeld. ARMOR bewaakt de kerntemperatuur van het lichaam tijdens een trainingsroutine en helpt militaire trainers en rekruten om oververhitting op tijd te detecteren. Het device helpt bij het signaleren van de eerste aanwijzingen die kunnen leiden oververhitting en dient als aansporing voor een medische controle om dit te voorkomen.
Website innovatie https://evalan.com/projecten/defensie-io...
Noodzaak en belang van deze innovatie De lichaamskerntemperatuur wordt geschat uit de metingen van de hartslag. Bij deze schatting wordt gebruik gemaakt van het feit dat tijdens de inspanning zowel de kerntemperatuur als de hartslag veranderen, en dat er een correlatie bestaat tussen deze veranderingen die binnen de doelgroep populatie eenduidig genoeg is om deze schatting voldoende nauwkeurig te kunnen maken en aan de hand van deze gegevens oververhitting te signaleren en voorkomen. Dit werd nog niet eerder op deze manier gedaan en is nu mogelijk met de hitte monitor.
Bijdrage aan een betere wereld Op basis van de lichamelijke metingen wordt de hittebelasting van elke soldaat beoordeeld met een score van 0-10: de zogenaamde Physical Strain Index (PSI). De groepscommandant bestuurt de tablet waarop een overzicht van de huidige geschatte kerntemperatuur en PSI van zijn militaire team wordt getoond. ARMOR is een hulpmiddel om cases van verhoogd risico op hitteblessures te identificeren. Het doel was om een apparaat te creëren dat de lichaamstemperatuur bewaakt gedurende een trainingsroutine en militaire trainers en rekruten helpt om inzicht te krijgen in het optreden van hitteblessures. Dit apparaat kan worden gebruikt om trainingsmethoden te verbeteren, mensen te helpen die risico lopen te herkennen en dient als aansporing voor een medische controle om hittebelasting te voorkomen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Evalan levert 1.000 sensoren in 70 systemen aan Defensie. Het ARMOR-device is daarmee de eerste hittemonitor wereldwijd die op zo’n schaal ingezet gaat worden door leger.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact