Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

ElkeMelk

ElkeMelk

Bedrijfsnaam ElkeMelk
KvK Nummer 74038907
Website www.elkemelk.nl
Beschrijving onderneming ElkeMelk maakt als eerste en enige ter wereld koespecifieke melk en doet dat ook nog eens binnen 10 minuten na het melken (wat normaal 4 dagen duurt). Wij doen dat op onze melkveehouderij en leveren momenteel 8000 flessen per week aan Albert Heijn over heel Nederland. Afgelopen jaar stonden we al op nr. 20 van de snelst groeiende nieuwe merken in de supermarkt. Wij verbinden de burger aan de koe door de naam op de fles op te kunnen zoeken op onze website, daar kan men ook een reactie geven. We hebben meer dan 1000 reacties gekregen binnen enkele maanden.
Naam innovatie ElkeMelk
Beschrijving innovatie De melkrobot hebben we direct aan een verwerkingslijn gekoppeld, deze lijn is specifiek van a tot z (van ontvangst tot labelaar van de de flessen) ontworpen en gebouwd voor ElkeMelk. Wanneer de koe is gemolken gaat de melk direct door een geautomatiseerd laboratorium, wordt in dezelfde werkgang gepasteuriseerd en afgevuld in een fles met het label van die melkbeurt en die koe met haar gehalten.
Website innovatie www.facebook.com/elkemelk
Noodzaak en belang van deze innovatie Door de binding van de consument aan de koe gaat het idee van weten waar je eten vandaan komt voor iedereen heel levendig worden. De keten is verkort van boer direct naar supermarkt, de boer verkoopt nu zelf. Wij hebben een concept dat uitgerold kan worden naar boerderijen over de hele wereld en werken daarvoor samen met Delaval Zweden en Top BV Wageningen.
Bijdrage aan een betere wereld Wij richten ons vooral op het bewust maken van de consument die nu nog gewoon gangbaar is, met succes. Naast dit doen wij actief aan natuurbeheer, welzijn en maatschappelijke betrokkenheid
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Traceerbaar tot aan de elke specifieke melkbeurt.
Binnen 10 minuten na het melken verwerkt en verpakt.
Elke melkbeurt is microscopisch geanalyseerd, alleen 100% goede melk gaat door (normaal is ong 5% onleverbare melk gemengd met het eindproduct).
Binding van consument aan de koe die die melk gegeven heeft door website.
De pure volle melk zonder verdere bewerking behalve pasteurisatie.
Al deze dingen kan geen 1 merk ter wereld geven aan hun product.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact