Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Elepress bv

ELEpress

Bedrijfsnaam Elepress BV
KvK Nummer 68613067
Website http://elepress.eu
Beschrijving onderneming Efficiënte afvalinzameling, minder vaak overvolle inzamelbakken, integreren van nieuwe technieken in bestaande structuren. Afval herbruikbaar houden. Kort gezegd bijdragen aan de circulaire economie. Dat is waar Elepress bv zich op richt.
In eigenlijk alle steden en dorpen in Nederland staan met elkaar al vele 10 duizenden ondergrondse afvalcontainers. Vooral in binnensteden en bij hoogbouw zijn veel aansluitingen op 1 container.
Het streven van Elepress bv is bestaande containers qua capaciteit op te waarderen, zodat deze een nieuwe gebruikers periode in kunnen. Hergebruik dus van bestaande componenten door toevoegen van producten door Elepress bv ontwikkeld.
Elepress bv heeft een OEM perssysteem ontwikkeld en deze in 2016 gepatenteerd, sindsdien wordt deze pers als enige in zijn soort in binnen en buitenland veelvuldig ingezet.
Naam innovatie ELEpress
Beschrijving innovatie De containers die in binnensteden en bij hoogbouw staan hebben vaak veel aansluitingen van adressen die storten in deze containers.
Moeten vaker dan gemiddeld geleegd worden waardoor deze niet in de normale ledigingsfrequentie en route meegenomen kunnen worden.
Het bijplaatsen van een extra ondergrondse container is ook lang niet altijd mogelijk wegens ruimtegebrek of veel kabels en leidingen in de grond.
Dat betekent extra transportbewegingen op plaatsen waar je dit eigenlijk niet wilt.
Door het inbouwen van de ELEpress in de ondergrondse container krijgt de container een capaciteitsvergroting tot wel een factor 5.
Een ander groot voordeel is dat het afval wat in de container geperst wordt achteraf goed sorteerbaar blijft omdat het niet versnippert en versmeerd raakt. Het afval is en blijft een grondstof en dus herbruikbaar.
De pers wordt van energie voorzien middels een contactloos veilige stroom overdracht systeem. Geen stekkers of kabels die stuk kunnen gaan en gevaar kunnen opleveren.
De pers is voorzien van een volmeldsysteem wat rapporteert aan een internet platform.
Dit platform informeert de gebruiker aangaande vulniveau, en kan ook die informatie doorsturen naar een routeplan systeem wat de gebruiker standaard al gebruikt voor de lediging van alle overige ondergrondse containers.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Minder vaak overvolle afvalcontainers en dus minder kans op rondslingerend afval.
Beter planbaar transport door vulniveau detectie. Door een ondergrondse container op te waarderen krijgt deze een grotere capaciteit en worden containers niet te snel afgedankt voor een geheel nieuwe perscontainer.
De standaard autolaadkranen die al in gebruik zijn voor ledigen van containers zonder pers hoeven niet vervangen worden voor zwaardere uitvoeringen.
Bijdrage aan een betere wereld Door toepassen van een ELEpress worden bestaande containers niet te snel afgedankt maar opgewaardeerd. Zijn er minder transportbewegingen noodzakelijk. CO2 uitstoot beperkend.
En door de manier van afval verdichten blijft het afval sorteerbaar en daardoor herbruikbaar.
Afval is een grondstof.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Een achteraf inbouwbare persmodule, die toepasbaar is in bestaande ondergrondse afval containers. Verdicht zodanig het afval dat het afval herbruikbaar blijft.
Vulniveau detectie geïntegreerd en door koppeling met internet platform worden gebruikers geïnformeerd op hun eigen route plansysteem.

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact