Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Easygenerator

Easygenerator - Employee-generated learning

Bedrijfsnaam Easygenerator
KvK Nummer 67709826
Website www.easygenerator.com
Beschrijving onderneming Easygenerator is een 100% SaaS onderneming met 100% recurring omzet. Wij bieden onze oplossing voor “Employee-generated learning” aan op een uniforme manier voor 1000 bedrijven verspreid over 50 landen. Wij zijn nu met ruim 50 mensen. De helft daarvan werkt op ons hoofdkantoor in Rotterdam (marketing, sales, customer success en management) en de andere helft werkt in Zhytomyr (Oekraïne), waar we onze software ontwikkeling en support afdeling hebben. We zijn op dit moment bezig met het opzetten van een tweede ontwikkelteam in Sri Lanka.
Naam innovatie Easygenerator - Employee-generated learning
Beschrijving innovatie Het maken van e-learning cursussen gebeurt in bedrijven door een centrale afdeling waar een e-learning specialist een materiedeskundige interviewt en op basis daarvan een cursus maakt. Deze methode is langzaam (onderzoek toont aan dat het tussen de 90 en 240 uur cost om 1 uur e-learning te ontwikkelen (Kapp en Robyn Defilice 2019), het is ook duur. Een uur e-learning kost tussen de $ 9.000 en $ 30.000 (Raccoongang 2019). Maar het allergrootste probleem is dat e-learning snel verouderd doordat de materie deskundige met zijn ontwikkelende kennis en inzicht niet verbonden blijft aan de cursus. We besteden dus veel tijd en geld om medewerkers verouderde dingen te leren. Easygenerator biedt de oplossing voor dit probleem en de basis is heel simpel: Wij maken de materiedeskundige verantwoordelijk voor het maken en onderhouden van de cursussen. Dit is sneller en goedkoper (T-mobile rapporteert dat zij 5 keer meer cursussen hebben gemaakt met maar 25% van de L&D capaciteit), maar het allerbelangrijkste is dat de materiedeskundige ook verantwoordelijk blijft voor het onderhouden van de cursus, waarmee de actualiteit wordt gegarandeerd. De uitdaging is om dit mogelijk te maken. Daarvoor hebben we een zeer eenvoudig tool ontwikkeld dat iedereen zonder training kan gebruiken, we hebben ingebouwde live support (19 uur per dag) om mensen te helpen, we hebben een lo-maker ontwikkeld die mensen helpt goede didactische leerdoelen te maken, we zijn aan het experimenteren met een AI-coach die de auteur helpt bij het maken van goede content, en we gebruiken data om de auteur inzicht te geven in de kwaliteit van zijn content. Easygenerator heeft met deze oplossing internationale prijzen gewonnen Onder andere de CLO award en Brandon Hall award en zijn wij in 2020 door het blad Training Magazine geplaatst in de Top20 e-learning bedrijven van de wereld.
Website innovatie https://vimeo.com/304452509
Noodzaak en belang van deze innovatie Met onze nieuwe aanpak veroorzaken wij een revolutie in de wereld van (vooral) corporate learning. De HR en L&D afdelingen realiseren zich dat hun oude aanpak niet werkt en zien dat onze aanpak een oplossing bied die bovendien past bij andere ontwikkelingen die gaande zijn. Wij faciliteren een bottom up benadering die de oude top down benadering vervangt. Bedrijven zoals Electrolux, Philips, Unilever en vele anderen kunnen hierdoor hun hele proces van leren in de organisatie veranderen. De rol van met name de L&d afdeling wordt omgevormd van een afdeling die dingen maakt, naar een afdeling die medewerkers begeleid en coacht.
Bijdrage aan een betere wereld Wij zorgen ervoor dat mensen hun kennis op een nieuwe en effectieve manier kunnen vastleggen en dat deze kennis beschikbaar komt voor hun collega’s. Dit betekent dat mensen beter en effectiever kunnen leren en werken.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wij zijn (bij ons weten) het eerste bedrijf dat met een dergelijke oplossing komt we doen dat nu sinds de lancering van 2013. De awards bewijzen dat. Door ons succes zijn er een aantal bedrijven die ons concept van employee-generated learning overnemen. 2 jaar geleden is er een Spaans tool gelanceerd (IsEasy) en de marktleider in de auteurs tools voor e-learning specialisten (Articulate) heeft in maart 2020 ook een dergelijk tool gelanceerd genaamd rise.com.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact