Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

EScom

EScom, future energy systems

Bedrijfsnaam EScom
KvK Nummer 74844407
Website www.escom.nu
Beschrijving onderneming EScom is een jong bedrijf, met veel ervaring in het team, dat als doelstelling heeft zorginstellingen, woningcorporaties en beheerders van vastgoed te faciliteren bij de energietransitie.
EScom staat voor Energie Solutions Company en levert duurzame energie “as a service”. EScom is een bedrijf dat de energietransitie op gang helpt, vanaf vandaag. Waar nodig ontwikkelt EScom zelf producten die in het concept passen of die het concept (financieel) mogelijk maken. EScom levert een actieve bijdrage aan de energietransitie in Nederland op zowel duurzaam als maatschappelijk vlak.
Hiervoor heeft EScom een uniek verduurzamingsconcept ontwikkeld, waar middels eigen ontwikkelde PV-TE duurzaam opgewekte warmte opgeslagen wordt in een warmtebatterij gevuld met kokosolie. Deze duurzame warmte wordt vervolgens met een warmtepomp opgewerkt naar 75 graden en aangestuurd middels speciaal ontwikkelde, voorspellende software. Door het slim inzetten van de hardware is ons concept warmtenet-proof. Door het leggen verbindingen ontstaat een macro grid,
waardoor er een energy-sharing community ontstaat.
Ons concept is briljant in zijn eenvoud, modulair en opschaalbaar en kent een positief verdienmodel. Wij combineren bestaande technieken en gebruiken slimme methodes om onze beloftes aan klanten waar te kunnen maken. Verduurzamen geeft de opdrachtgever voordeel op energiekosten en een besparing op CO2. EScom ziet het als een win-win situatie met toekomstwaarde.
Naam innovatie EScom, future energy systems
Beschrijving innovatie Escom heeft een uniek energietransitie concept ontwikkeld dat zeer geschikt is voor toepassing op gestapelde bouw van woningcorporaties, zorginstellingen en gebouw eigenaren.
We ontwikkelen zelf producten zoals PV-TE, een warmtebatterij en ICT en combineren dat met techniek uit de markt tot een economisch haalbaar model. Onze oplossing bestaat uit het goed op elkaar afstemmen van alle beschikbare technieken en zo een optimaal werkend systeem te creëren. Warmte opwekken, opslaan, opwaarderen, aansturen en afgeven op de meest efficiënte en kostenefficiënte methode.
Ons systeem is gebaseerd op prefab elementen die zoveel mogelijk buiten op of rond het gebouw worden geplaatst. We kunnen daardoor het meeste werk voorbereiden op een andere locatie en buiten het gebouw. Het EScom concept is compleet modulair en circulair. Door meerdere van deze systemen aan elkaar te koppelen kun je spreken van een lokaal micro warmtenet. Voordeel is ook dat met de toepassing van ons concept er later ook eenvoudig kan worden aangesloten op een groter stadswarmtenet.
In de huidige markt is de kennis van de nieuwe warmtetechnieken gefragmenteerd. De ambitie van EScom is om deze techniek beter op elkaar aan te sluiten, af te stemmen en zo de energiezuinigheid van de toegepaste techniek te kunnen garanderen. Daarmee maken we de energietransitie NU economisch haalbaar en voorkomen we een groot deel uitstoot van CO2 voor verwarmen van gebouwen.
Website innovatie https://escom.nu/producten/
Noodzaak en belang van deze innovatie In de huidige markt is de kennis van de nieuwe warmtetechnieken gefragmenteerd. De ambitie van EScom is om deze techniek beter op elkaar aan te sluiten, af te stemmen en zo de energiezuinigheid van de toegepaste techniek te kunnen garanderen. Daarmee maken we de energietransitie NU economisch haalbaar en voorkomen we een groot deel uitstoot van CO2 voor verwarmen van gebouwen.
Door het verbinden van deze kennis en het verbeteren en optimaliseren van huidige technieken en producten willen wij in de warmteketen het verschil gaan maken.
Bijdrage aan een betere wereld Met ons concept behalen wij minimaal 50% CO2 reductie ten opzichte van gasgestookte verwarming.
Daarnaast prefabriceren wij alles in ons systeem, waardoor wij zeer korte realisatietermijnen hebben. Dit zorgt voor minder overlast voor de gebruiker.
Samengevat: Geen overlast voor gebruikers, Geen hogere maandelijkse kosten voor gebruiker, Minimaal gelijk comfort of hoger, Minimaal 2 labelsprongen, Minimaal 50% co2 besparing!
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het microwarmtenet (zie afbeelding) laat zien uit welke onderdelen ons systeem is opgebouwd. Een aantal onderdelen zijn in te vullen met bestaande producten in de markt. Naast deze producten ontwikkelt Escom ook een aantal eigen producten met betere specificaties of met een betere prijs-kwaliteit verhouding. Ons concept is innovatief en origineel, de toe gepaste technieken zijn bestaand.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact