Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

EKOTEX Wandafwerking BV

Circulaire verf

Bedrijfsnaam EKOTEX Wandafwerking BV
KvK Nummer 59216786
Website http://www.ekotexwandafwerking.nl/
Beschrijving onderneming EKOTEX ontwikkelt topkwaliteit verf en behang. Alle nieuwe moderne technologieën worden aangewend om de milieu-impact van onze producten te verlagen en geen afval meer te produceren. EKOTEX heeft als onderneming de maatschappelijke doelstelling om alleen toekomstgerichte duurzame producten te ontwikkelen: Sustainable Development. We’re committed to Green Design principles.
Naam innovatie Circulaire verf
Beschrijving innovatie Per jaar wordt er in Nederland meer dan 10.000.000 kg gewone verf verbrand en dit is erg schadelijk voor mens en milieu. Nergens voor nodig! EKOTEX Graphenstone circulaire verfsystemen zijn 100% recyclebaar. De verf is veilig, gezond en C2C Gold gecertificeerd. De verf bevat geen titaandioxide of andere chemische schadelijke stoffen, de verf neemt 5 kg CO2 op per emmer, is biologisch circulair ( gesloten kringloop ) en bevat grafeen. Grafeen is een nieuw mineraal met geweldige eigenschappen, zoals 200 x sterker dan staal, 20% meer flexibel, 1000x meer geleidend dan koper en zeer thermisch geleidend. Door de toevoeging van grafeen is onze muurverf niet alleen de meest duurzame, maar ook nog eens de sterkste, meest slijtvast en stootvast. Het C2C Gold label geeft aan dat het louter uit gezonde grondstoffen bestaat, en de circulariteits index is >65%. Grafeen is niet oplosbaar in water, en toch is onze R&D erin geslaagd grafeen op te lossen in onze verf. Samenvattend: CO2-besparing, biologisch circulair, geen afval en gezond.
Website innovatie www.graphenstone-benelux.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Volgens het NIBE in Bussum heeft onze verf de laagste Milieu impact van alle andere verfproducten. EKOTEX Graphenstone is onderzocht op 7 milieu-effecten, waaronder "uitputting grondstoffen"; "uitputting fossiele energie"; "verzuring";
"aantasting ozonlaag"; "klimaatverandering"; "vermesting"; "smogvorming". Geen enkele andere verf heeft een LCA laten maken, waarin al deze milieu-effecten zijn berekend en gecontroleerd. Verf is een van de grootste vervuilers van het milieu, alleen al de CO2-uitstoot, de schadelijke grondstoffen en de VOC's. Minder afval, minder CO2-uitstoot door verbranding en minder persoonlijk risico voor schilder en gebruiker. Denk aan dat de EU dit jaar voor het eerst Titaandioxide, dat als pigment ( voor de dekking ) in vrijwel alle verfproducten wordt gebruikt, als klasse 2, zijnde kankerverwekkende gevaarlijke stof, is ingedeeld. In EKOTEX Graphenstone zit geen titaandioxide, omdat het kalkbindmiddel zorg voor de dekking van de verf.
Bijdrage aan een betere wereld De berekende besparing ( door het NIBE ) van CO2 is zeer fors: minimaal 8,5kg CO2 per m2 schilderwerk. Voor een gemiddelde eengezinswoning betekent dat als alle wanden met EKOTEX Graphenstone worden geschilderd i.p.v. een gewone waterverdunbare acrylaat muurverf er 1,5-2 Ton CO2 bespaart kan worden. Geen afval, gesloten kringloop dus circulair en geen schadelijke organische stoffen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Erg origineel, zover als ons bekend is, zijn er geen vergelijkbare muurverven die grafeen bevatten, of die geen titaandioxide bevatten. Ook de hoeveelheid CO2 die er bespaart wordt is uniek. In Nederland worden er in de nieuwbouw alleen al 50 miljoen m2 binnenwanden gebouwd, stel je eens voor wat voor impact dit heeft als ze allemaal met EKOTEX Graphenstone worden geschilderd. Besparing CO2 is dan 50 miljoen x 8,5 kg CO2.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact