Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Drukkerij Holland bv

Veezel©

Bedrijfsnaam Drukkerij Holland BV
KvK Nummer 28005248
Website www.drukkerijholland.nl
Beschrijving onderneming Drukkerij Holland BV is een full-service vellenoffsetdrukkerij met oog voor duurzaamheid, kwaliteit en persoonlijke aandacht
Naam innovatie Veezel©
Beschrijving innovatie Drukkerij Holland heeft i.s.m. Decaprint Veezel© ontwikkeld. Deze papiersoort bestaat uit tenminste 60% Nederlands ongebleekt recyclet papier, een deel virgin cellulose uit de Ardennen en bermgras van provinciale wegen uit het Groene Hart van Nederland (o.a. N11).
Bermgras, voorheen reststroom, wordt grondstof.
Innovatie is samenwerking in de keten. De keten is opgezet onder regie van Drukkerij Holland met o.a. Rijkswaterstaat, Decaprint, de Vermeulen Groep en de papierfabriek, waardoor de keten gesloten wordt en gezamenlijk gewerkt wordt aan resultaat vanaf grondstof tot eindproduct. Om dit nog verder uit te breiden en aan te sluiten op de marktbehoefte, werkt Drukkerij Holland o.a. met en aan partnerships met overheden, non-profit-organisaties en de commerciële/zakelijke markt.
Ook kan Veezel© toegepast worden als vervanger van diverse plastic- en kunststof verpakkingen/labels.
Veezel© maakt duidelijk waar het papier en de grondstof vandaan komt.
Website innovatie www.veezel.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Bermgras (neemt CO2 op) wordt grondstof voor papier: CO2 blijft opgeslagen en behouden in tegenstelling tot verwerking als reststroom tot compost (dan komt CO2 nl. vrij)
Nederlandse recyclede grondstof met lokaal bermgras, productie in Nederlandse fabriek en levering vanuit het Groene Hart beperkt logistieke CO2-uitstoot. (Regulier verkrijgbaar papier komt veelal niet uit Nederland)
Veezel©, recyclede papier met bermgras, is ongebleekt. Dit in tegenstelling tot andere recyclede papiersoorten die wel gebleekt worden.
Veezel© kent een transparante productieflow. Herkomst, verwerking en productie zijn in beeld.
Bijdrage aan een betere wereld Bermgras wordt weer nuttige grondstof (minder papiervezels nodig en CO2-uitstoot wordt weggenomen)
Recyclet ongebleekt papier i.p.v. gebleekt recyclet = minder milieubelasting.
Nederlandse grondstoffen, verwerkt in een Nederlandse fabriek en vermarkt door Nederlandse drukkerij = Local-for-local
Ook in te zetten als vervanger van diverse plastic- en kunststofverpakkingen/labels
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Samenwerking in een keten vanaf grondstof tot gereed product met aangesloten partijen. Aantoonbare herkomst van (lokale) grondstof en verwerking tot gereed product (= transparantie in de keten). Een natuurlijke reststroom wordt grondstof voor papier. Niet als project, maar als regulier product. Het is een product dat verkrijgbaar is in 90, 120, 160 en 300 grams met bijpassende enveloppen en wordt gedrukt/geprint geleverd door Drukkerij Holland en Decaprint

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact