Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Convez Benelux BV

Constructieve kunststofvezels

Bedrijfsnaam Convez Benelux BV
KvK Nummer 66409209
Website www.convez.eu
Beschrijving onderneming Convez richt zich op een innovatieve methode, in de vorm van constructieve kunststofvezels, om beton te wapenen waarmee de betonsector in staat wordt gesteld sneller, duurzamer en goedkoper te produceren. Convez begeleidt projecten van de planningsfase tot en met de uitvoeringsfase. Het begint bij het aanleveren van statische berekeningen conform de meest actuele normen tot en met nazorg. Het team beschikt over betontechnologische kennis en is specialist in de toepassing van constructieve kunststofvezels. Onze slogan is: Kunststofvezels waar het kan, staal waar het moet.
Naam innovatie Constructieve kunststofvezels
Beschrijving innovatie In de basis kan traditionele staalwapening deels of geheel vervangen worden door de toepassing van constructieve kunststofvezels. Het wordt toegepast in betonvloeren, prefab betonelementen en de infrastructuur.

Door het achterwegen laten van staalwapening kan men duurzamer, sneller en goedkoper produceren. Ten eerste is de CO2-uitstoot van constructieve kunststofvezels minimaal 70% minder dan staal. Daarnaast hoeft men geen staalwapening meer aan te brengen op de projectlocatie of in de mal. Dit zorgt voor een enorme besparing in tijd en arbeid.

Ten derde kan men betonconstructies slanker produceren, waardoor men grondstoffen kan besparen. Bovendien wordt het beton duurzamer doordat de vezels zich tot in alle hoeken en oppervlakten laten verdelen. Dit leidt ertoe dat beton minder snel kan afbrokkelen. Een constructie wordt robuuster.

Betonrot is een gekend probleem bij de toepassing van staal. Bij het in aanraking komen met water en chemische stoffen gaat staal reageren. Kunststofvezels daarentegen zijn chemisch inert, waardoor het fenomeen betonrot verleden tijd is.

De opslag en vervoer van staal heeft een enorme logistieke impact. Het neemt veel ruimte in beslag. Dit kost geld en zorgt voor een hogere CO2-uitstoot (meer vrachtverkeer). Kunststofvezels daarentegen nemen weinig ruimte in beslag. Men kan met een bepaalde opslagruimte meer projecten en producten realiseren.

Tot slot zijn de kunststofvezels flexibel en licht, waardoor het niet schadelijk is voor mens en dier.
Website innovatie www.youtube.com/watch?v=UjdH0qDbuwk
Noodzaak en belang van deze innovatie Door de toepassing van constructieve kunststofvezels wordt de betonsector in staat gesteld te dealen met uitdagingen op het gebied van CO2-uitstoot, circulariteit en impact op de omgeving / buurtbewoners.

De CO2-uitstoot wordt namelijk enorm gereduceerd (minimaal 70%). Het product kan circulair worden toegepast. En door het achterwegen laten van staal worden de doorlooptijden van projecten enorm verkort. Hierdoor zal de impact op de omgeving, de buurtbewoners, minder zijn. De verkeerssituatie wordt eerder beschikbaar gesteld.
Bijdrage aan een betere wereld De landelijke en wereldwijde overheden willen onder andere CO2-uitstoot verminderen en de duurzaamheid vergroten. De toepassing van constructieve kunststofvezels stelt de betonsector in staat op deze twee aspecten handen en voeten te geven.

Door de toepassing van constructieve kunststofvezels kan men staal uitsluiten, meer grondstoffen besparen, sneller en goedkoper produceren. Alles wordt onderbouwd door middel van statische berekeningen conform de meest actuele normen.
Kunststofvezels waar het kan, staal waar het moet.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wereldwijd zijn er meerdere kunststofvezels beschikbaar. Echter beschikken de constructieve kunststofvezels van Convez over unieke producteigenschappen. Bijvoorbeeld een dusdanig hoge E-module (>11 GPa). Hiermee wordt men in staat gesteld ook in betonconstructies met hoge krachten het staal te vervangen, waardoor het toepassingsgebied breed is. Van betonnen rotondes tot trappen en binnenwanden.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact