Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Confocal.nl

RCM-NIR: een near infrarood confocal microscoop

Bedrijfsnaam Confocal.nl
KvK Nummer 65256336
Website www.confocal.nl
Beschrijving onderneming Confocal.nl is een spin-off bedrijf van de Universiteit van Amsterdam, waar de Rescan Confocal Microscoop ontwikkeld is door het team van Erik Manders. De RCM is een laser scanning confocal microscoop gebaseerd op een modulair design dat confocale microscopie betaalbaar maakt door bestaande componenten te gebruiken en met de mogelijkheid om bestaande wide field microscopen te upgraden. De RCM module kan op elk invers microscoop gemonteerd worden via een C-mount adapter en gebruikt een camera die ook wordt verbonden via zo’n C-mount adapter als detector. Door gebruikt te maken van een camera als detector heeft de RCM een betere gevoeligheid en een 3x betere signaal ruis verhouding dan een standaard PMT gebaseerd confocal microscoop. Het rescan principe verbeterd de resolutie met een factor 1.4x tot 170 nm, en dit zonder gebruik te maken van software post processing. De RCM heeft bijna geen instelopties, dit maakt de RCM enorm gebruiksvriendelijk, zelfs zo, dat het zonder specifieke kennis van microscopie, gebruikt kan worden.
Naam innovatie RCM-NIR: een near infrarood confocal microscoop
Beschrijving innovatie Een standaard confocal microscoop heeft een photomultiplier tube als detector. Deze zijn niet gevoelig in het infrarood. De RCM-NIR gebruikt een camera als detector die juist zeer gevoelig is in het infrarood. Infrarood licht kan dieper in weefsels doordringen dan zichtbaar licht. Chirurgen zijn infrarood kleurstoffen intra operatief gaan gebruiken om te volgen of ze genoeg wegsnijden. Echter de resolutie van hun marco imaging systeem is niet genoeg voor een correcte en volledige diagnose. Een 3D infrarood confocal microscoop kan de chirurgen / pathologen helpen in dit geval.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De RCM-NIR opent nieuwe perspectieven voor ons als bedrijf en zal zeker bijdragen om Nederland als innovatief land in de microscopie verder op de kaart te zetten.
Bijdrage aan een betere wereld De RCM-NIR helpt chirurgen / pathologen de kwaliteit van hun werk te verbeteren. Ook is het een nieuw research tool en zal zeker de research naar nieuwe vindingen in het wetenschappelijk onderzoek helpen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De extreme gevoeligheid van de RCM-NIR opent de deuren naar nieuwe toepassing. Het rescanning principe van de RCM verbeterd de resolutie en compenseert het resolutie verlies van het werken met langere golflengtes. Het geheel is erg innovatief naar ons idee.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact