Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

ClearCircle

Circulair pakket duurzame en afbreekbare schoonmaakmiddelen

Bedrijfsnaam ClearCircle
KvK Nummer 73529605
Website www.clearcircle.nl
Beschrijving onderneming ClearCircle is een Nederlands bedrijf dat een compleet circulair pakket duurzame en afbreekbare schoonmaakmiddelen ontwikkelt en produceert. Als eerste en enige in Europa bieden wij een innovatief circulair ‘Bag in Box’ retourprogramma voor alle reinigingstoepassingen. We leveren de producten rechtstreeks op locatie, vullen de voorraad aan en nemen de lege verpakkingen na gebruik weer mee retour. Verpakkingen worden na optimaal hergebruik, gerecycled tot nieuwe relevante producten. We maken nu al onze eigen doseerapparatuur. We leveren schoonmaakmiddelen in een brede range. Van allesreinigers, ontvetters en vaatwasmiddelen voor in de keukens tot interieur, sanitaire reinigers voor kantoren en toiletten en desinfectans.
Naam innovatie Circulair pakket duurzame en afbreekbare schoonmaakmiddelen
Beschrijving innovatie Een aantal van onze USP’s.
• Wij leveren 1 concept met onze baginbox voor alle schoonmaaktoepassingen inclusief doseerstations. De Baginbox is gemaakt van 81% suikerriet.
• Wij nemen alle lege verpakkingen retour en deze gaan wij hervullen. Dit kan tot maximaal 6 keer. Afhankelijk van het product. Daarna nemen wij de verpakking alsnog in en recyclen wij deze tot nieuwe producten. Geen afval meer!
• Op locatie hebben onze producten water nodig voor gebruik. Wij compenseren dit waterverbruik. Voor elke baginbox die geleverd wordt doneren wij 500 liter water via Made Blue aan plekken op de wereld waar dit hard nodig is. Voor elke Bag die retour komt doneren we nog eens 1000 liter.
Website innovatie www.clearcircle.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Binnen de groothandel en producenten is deze gesloten kringloop voor schoonmaakmiddelen er nog niet als het gaat om de verpakkingen. Doordat wij alle reinigingsmiddelen in 1 soort plastic baginbox in de markt zetten en deze retour halen hebben we een mono stroom plastic die goed te hergebruiken en uiteindelijk t recyclen is.

De schoonmaakproducten zelf zijn opgebouwd uit een uitgekiende mix van veilige en goed afbreekbare oppervlakte actieve stoffen, in combinatie met micro-organismen. Dit heeft meerdere voordelen: snel en veilig schoonmaakresultaat gecombineerd met de nawerking van de micro-organismen. Het resultaat is krachtige schoonmaak gecombineerd met verbluffende stank verwijderende eigenschappen. Nog een voordeel: de MICRO serie is vrij van CLP waarschuwingstekens.
Bijdrage aan een betere wereld Weinig tot geen gebruik van chemicaliën in schoonmaakmiddelen.

Vermindering van 60% in gebruik van plastic met vergelijkbare concentraten.
Vermindering van meer dan 95% in gebruik van plastic in vergelijk met kant en klare producten.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Op dit moment zijn wij uniek in Nederland. Het bestaat nog niet bij andere partijen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact