Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Chrono Eyewear BV

Lichttherapiebril

Bedrijfsnaam Chrono Eyewear BV
KvK Nummer 65602331
Website www.propeaq.com
Beschrijving onderneming Lichttherapie bril: De draagbare lichttherapie van Propeaq is gebaseerd op decennia wetenschappelijk onderzoek en gepatenteerde technologie. 30 minuten actief blauw licht per dag is vaak voldoende voor nieuwe energie of beïnvloeden slaap/waak ritme.
Naam innovatie Lichttherapiebril
Beschrijving innovatie 2,5 miljoen jaar evolutie heeft de mens geschapen. Mensen hebben licht nodig om te leven. In de natuur begint de dag met blauwachtig daglicht dat ons wakker maakt en energie geeft. We gaan aan de slag totdat de zon in rode kleuren ondergaat en ons lichaam zich op slaap instelt. Zo werkt de natuur.
Maar wij leven in kunstlicht, reizen tussen tijdzones en werken de klok rond. Atleten moeten altijd en overal op hun best zijn.
Voor betere prestaties buiten ons natuurlijke ritme hebben we extra blauw licht nodig. Dat helpt tegen slaapstoornissen, winterblues en jetlag. Het geeft ons de mogelijkheid om op piekniveau te presteren op de momenten die we zelf kiezen. De lichttherapiebril is - in tegenstelling tot de klassieke lichttherapieapparatuur - makkelijk overal mee naar toe te nemen om te gebruiken op elk gewenst moment.
Website innovatie https://www.propeaq.com/nl/propeaq-op-ce...
Noodzaak en belang van deze innovatie De draagbare lichttherapie van Propeaq is gebaseerd op decennia wetenschappelijk onderzoek en gepatenteerde technologie. 30 Minuten actief blauw licht per dag is vaak voldoende voor nieuwe energie of beïnvloeden slaap/waak ritme.

Sporters kunnen op deze manier hun piekmoment verschuiven naar het moment dat ze moeten presteren. Mensen die in de nachtdienst werken kunnen voorkomen dat ze de beruchte dip krijgen en kan men men een gezond slaap/waak ritme creëren. Daarnaast kan de bril voorkomen dat men last krijgt van een jetlag bij het reizen door verschillende tijdzones én kan men voorkomen dat ze last krijgen van winterblues/winterdip.

Bij de lichttherapiebril van Propeaq wordt gratis een app geleverd dat eenvoudig het juiste gebruik voor verschillende doeleinden weergeeft. Gratis te downloaden op iedere smartphone.
Bijdrage aan een betere wereld Bijvoorbeeld mensen die werken in de nachtdienst of te maken hebben met de winterdip/winterblues heeft het veel voordelen. Zo kan het voorkomen dat mensen door een verstoring van het slaap/waak ritme bijvoorbeeld in een burn out raken.

Door op de juiste momenten 30 minuten blauw licht van de Propeaq bril te gebruiken is het energielevel op peil te houden. Enerzijds voorkomt dit de beruchte ‘dip’ in de nachtdienst en tevens creëert men een gezond slaap/waak ritme.

Dit nieuwe ritme is met enkele uren verschoven. De dip die men normaal midden in de dienst ervaart, verschuift naar het moment van geplande bedrust. Om na een dienst goed in slaap te kunnen vallen, is tevens het blokkeren van blauw licht noodzakelijk. Daarvoor levert Propeaq makkelijk verwisselbare oranje glazen bij de bril.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De lichttherapiebril is - in tegenstelling tot de klassieke lichttherapieapparatuur - makkelijk overal mee naar toe te nemen om te gebruiken op elk gewenst moment.
Daarnaast is Propeaq de eerste onderneming in de wereld dat een App lanceert die werknemers begeleidt bij het voorkomen van dips tijdens de nachtdienst en gezonder werken door op een juiste manier met licht om te gaan. De App, die gratis te downloaden is, geeft advies over toedienen van kunstmatig daglicht en filteren van blauw licht.
Naast het feit dat de bril voorzien is van blauw LED licht om daglicht te simuleren, kunnen de lichtblauwe glazen verwisseld worden voor oranje glazen om blauw licht te filteren, waardoor de aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt gestimuleerd op het moment dat men wil gaan slapen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact