Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Brix Food BV (Max's Organic Mints)

Max's Organic Mints

Bedrijfsnaam Brix Food BV (Max's Organic Mints)
KvK Nummer 73478784
Website www.maxsmints.com
Beschrijving onderneming Brix Food B.V. is een sociale onderneming opgericht met als doel om consumenten te helpen duurzamere voedingskeuzes te maken door het ontwikkelen en vermarkten van duurzame snacks. Het eerste product dat Brix Food heeft gelanceerd is Max's Organic Mints, waar deze inschrijving zich dan ook op focust.
Naam innovatie Max's Organic Mints
Beschrijving innovatie Leuk dat je dit leest! Graag stel ik Max’s Mints aan je voor. Max’s Mints zijn echte mints on a mission. Daarom doet Max’ de dingen net een beetje anders. We verrassen je graag met andere smaken dan alleen pepermunt. We zien er anders uit dan de meeste mintjes. Maar belangrijker nog: we zijn anders gemaakt.

Max‘s Mints bestaan uit niets dan de beste biologische, vegan en 100% natuurlijke ingrediënten. De vrolijke, oneindig recyclebare blikjes worden door een sociale werkplaats verpakt. Logisch, vinden wij. Want op deze manier maken we een tussendoortje dat niet alleen ongelooflijk goed smaakt, maar er ook goed uitziet én lief voor onze aarde is.

Max’ is er in 6 verrassende, krachtige smaken: Menthol, Spearmint, Lemon, Ginger, Liquorice & Coffee. Ohja! en met een blikje van Max op zak kun jij meteen laten zien wat je belangrijk vindt. Want keuzes, daar zit power in, hoe klein de beslissing ook is!

Enjoy ;)
Groetjes Floor (de zus van Max)
Website innovatie www.maxsmints.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Verduurzaming van het supermarktassortiment speelt zich de laatste jaren voor een groot deel af in het vlees, zuivel en eierschap. Uiteraard te begrijpen want hier valt veel winst te behalen. Toch is dit niet de enige plek in de winkel waar (veel!) ruimte is voor duurzame innovatie.

Het pepermunt schap wordt al zo'n 25-100 jaar geregeerd door dezelfde grote spelers, met producten die niet van nature een duurzame insteek- of productie hebben. Dit terwijl pepermunt een van de meest gegeten snoepsoorten in Nederland is, en de categorie sterke groei laat zien (pepermunt omzet NL 2018: +/-100 miljoen, groei 2013-2018 +/-9% bron ABN Amro).

Bij Max's Mints geloven we dat vele kleine duurzame keuzes samen een groot verschil maken. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat consumenten soms een zetje de goede richting op nodig hebben om met behulp van een aantrekkelijk, laagdrempelig en smakelijk duurzaam aanbod in te leren zien dat de goede keuze ook de leukste/lekkerste keuze kan zijn. Max's Mints vervult deze rol met de leuke, lekkere en goed geproduceerde mints die zij aanbiedt en zet hiermee een voorbeeld voor concurrentie.
Bijdrage aan een betere wereld Op verschillende vlakken werkt Max's Mints hard aan een zo duurzaam mogelijk product dat bijdraagt aan een betere wereld. Hoofdactiviteiten hiertoe zijn:
1. Milieu
- Het gebruik van biologische en 100% natuurlijke grondstoffen waarbij geen gebruik gemaakt wordt van kunstmatige bestrijdingsmiddelen die de bodem vervuilen en biodiversiteit in gevaar brengen
- Bewust geen gebruik maken van gelatine
- Recyclebare verpakking; Max's Mints worden verpakt in blik, een van de weinige materialen die oneindig recyclebaar is zonder verlies van kwaliteit
- Vervolgstap; Op dit moment zijn wij de C02 uitstoot van onze productie in kaart aan het brengen om die voortaan te kunnen compenseren
2. Mens
- Max's Mints worden verpakt in een sociale werkplaats (Den Haag Werkt te Den Haag) om zo een inclusieve samenleving te stimuleren. Hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om weer een nuttige bijdrage te leveren aan de maatschappij. In 2019 heeft een team van 6 a 8 man zo'n 50 dagen gewerkt aan het verpakken van Max's Mints.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Een vraag (met name met betrekking tot originaliteit) die mij aan de jury lijkt om te beantwoorden. Wat we hier in ieder geval over kunnen vertellen in dat in Nederland Max's Mints het enige biologische en/of natuurlijke mint merk is. Wereldwijd is er een handjevol spelers dat biologisch geproduceerde pepermunt aanbiedt, dit dan echter overwegend in een minder 'modern jasje' noch met het uitgebreide smaakassortiment dat Max's Mints biedt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact