Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Bluetick

De Bluetick manier van zoeken

Bedrijfsnaam Bluetick
KvK Nummer 76513815
Website www.bluetick.nl
Beschrijving onderneming Existing search solutions in the legal industry have not evolved for decades and only provide keyword-based searches. Results are therefore not exhaustive, less relevant and the entire process is time-consuming. Bluetick created a context-aware search engine for lawyers in close cooperation with a wide range of law firms. The product allows them to gather a comprehensive overview of all relevant legal precedents and documents. It’s underlying natural language processing algorithm detects context in searches and documents which allows lawyers to find all relevant legal documentation in a fraction of the time compared to alternatives.
Naam innovatie De Bluetick manier van zoeken
Beschrijving innovatie Wanneer een jurist zich voorbereid op een zaak, zoekt hij naar relevante documenten. Deze documenten ondersteunen de advocaat bij het bepalen van een strategie: welke argumenten kan ik inzetten om een zo goed mogelijk resultaat voor mijn cliënt te behalen? De Bluetick manier van zoeken maakt het opbouwen van deze argumentatie eenvoudiger en overzichtelijker, door een effectieve inzet van kunstmatige intelligentie. Het algoritme werkt als een "zoekmaatje" voor de jurist, waarbij het gedrag van de jurist bepaalt welke resultaten hij te zien krijgt.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het zoeken wordt efficiënter, hierdoor wordt een advocaat beter in zijn werk, en krijgt de cliënt sneller een waardevoller advies.
Bijdrage aan een betere wereld Rechtszaken zijn bijzonder stressvol om mee te maken voor alle partijen. Een cliënt is gebaat bij een zo soepel mogelijke afhandeling en een zo transparant mogelijk proces. De Bluetick manier van zoeken draagt hieraan bij, zoals hierboven beschreven.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er bestaan in Nederland geen vergelijkbare zoekfuncties. Het unieke aan dit algoritme is dat het op de achtergrond allerlei data verzamelt over de zoektocht van de jurist, en deze data inzet om de meest relevante informatie te tonen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact