Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Birds.ai

Inspecties van zonneparken met behulp van AI

Bedrijfsnaam Birds.ai
KvK Nummer 65750756
Website https://www.birds.ai/
Beschrijving onderneming Bij Birds.ai, streven we naar een wereld waar data gebruikt wordt om duurzame beslissingen te nemen. Wij geven beheerders van zonneparken nieuwe inzichten om hun opbrengsten te behalen, door beelden om te zetten in betekenisvolle grafieken en nummers met behulp van AI. Beheerders van zonneparken gebruiken onze service om kapotte zonnepanelen te vinden en te vervangen. Hierdoor kan de prestatie van het zonnepark behaald worden en omzetverlies als gevolg van fouten en degradatie worden voorkomen.
Naam innovatie Inspecties van zonneparken met behulp van AI
Beschrijving innovatie Birds.ai View geeft beheerders van zonneparken een bird’s-eye view van hun zonnepark. Hiermee kunnen beheerders van zonneparken de gewenste prestaties behalen door kapotte zonnepanelen te vinden en te vervangen.

Wij creëren de bird’s-eye view door visuele en thermische luchtbeelden van drones te analyseren met behulp van AI. Op basis van de luchtbeelden van drones maken we een digitale kopie van het zonnepark. Vervolgens geven we aan welke zonnepanelen kapot zijn door met AI in de luchtbeelden de zonnepanelen te herkennen en te classificeren. Tenslotte berekenen we het verlies en bepalen we de gewenste onderhoudsactie voor de beheerder.
Website innovatie https://www.birds.ai/solar
Noodzaak en belang van deze innovatie Met de innovatie (Birds.ai View) zorgen we ervoor dat de zonneparken de gewenste groene energie leveren, en kunnen beheerders beter onderhoud toepassen. Voor de maatschappij zal dit ervoor zorgen dat zonneparken goedkoper en betrouwbaarder worden, en daarmee de groene energietransitie versnellen.

Deze innovatie is belangrijk voor beheerders die met beperkte middelen graag de functionele status van hun zonneparken weten. De fysieke locatie van het zonnepark kan overal ter wereld zijn, zolang een drone-operator er toegang tot heeft.
De innovatie lokaliseert defecte zonnepanelen snel en dekt meer dan 30 verschillende fouten, met direct bruikbare resultaten. Het biedt ondersteuning voor kosten-batenanalyses en slimme onderhoudsplannen. Daarnaast is inspectie is efficiënter dan een handmatige inspectie en wordt de toestand van zonnepark over de tijd gemonitord.
Bijdrage aan een betere wereld De innovatie zorgt voor nieuwe inzichten voor beheerders van zonneparken, om ervoor te zorgen dat alle groene energie wordt opgewekt voor een duurzame wereld.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Traditionele inspecties worden te voet uitgevoerd met camera's, wat kostbaar en tijdrovend is.

Deze innovatie is nieuw en origineel, omdat we drones toepassen om visuele en thermische data te verzamelen, en vervolgens kunstmatige intelligentie toepassen om die data te analyseren om kapotte zonnepanelen te lokaliseren. Tenslotte bieden we beheerders van zonneparken één overzicht dat aangeeft welke zonnepanelen kapot zijn en welke zonnepanelen het waard zijn om te repareren.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact