Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Bakkersgrondstof

Bakkersgrondstof

Bedrijfsnaam Bakkersgrondstof
KvK Nummer 73382817
Website www.bakkersgrondstof.nl
Beschrijving onderneming Bakkersgrondstof verwerkt oud brood tot een broodpoeder. Dit broodpoeder proberen we zo hoog mogelijk te verwaarden, liefst als food. Een ander uitgangspunt is dat de leverancier van het oude brood er weer producten van kan maken, zodat het broodpoeder de basis is voor nieuwe omzet.
Naam innovatie Bakkersgrondstof
Beschrijving innovatie De innovatie zit erin dat we oud brood conserveren, enzymatisch aanpassen en inzetten om zo hoog mogelijk te verwaarden, in de zin van de ladder van Moerman en eventueel zo hoog mogelijk in de ladder van Lansink. De manier waarop we onze keten opzetten is innovatief omdat we ervoor willen zorgen dat de gehele keten beter wordt van het verwaarden van het oude brood.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Op dit moment worden er 350.000 broden per dag weggegooid door de productieketen en supermarkten in NL. Dit is nog exclusief de hoeveelheid brood dat door de consument wordt weggegooid. Ongeveer 85% van deze hoeveelheid wordt op dit moment verwerkt tot diervoeder. Bakkersgrondstof gaat ervoor zorgen dat deze hoeveelheden worden omgezet in een zo groot mogelijke waarde (in € / ladder van Moerman), met andere woorden dat deze grondstof weer wordt gebruikt als food (brood / bier / koekjes / bitterballen / insecten worsten etc). Om op die manier een bijdrage te leveren aan een gezonde aarde en een gezondere bedrijfsvoering van de bedrijven die het oude brood aanleveren.
Bijdrage aan een betere wereld Voedselverspilling is een enorm probleem, Bakkersgrondstof wil een substantiële bijdrage gaan leveren aan het reduceren van de voedselverspilling en een voorbeeld zijn voor andere bedrijven.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er wordt al 7.000 jaar brood gebakken, dus het idee om van oud brood nieuw brood te maken is natuurlijk al eens eerder gedaan. Maar om een keten te creëren die als hoofdtaak heeft om het oude brood zo hoog mogelijk te verwaarden is in Nederland een idee dat nog niet wordt gedaan.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact