Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Baby Exchangerie

Platform in circulaire economie

Bedrijfsnaam Baby Exchangerie
KvK Nummer 77395743
Website www.babyexchangerie.nl
Beschrijving onderneming Leaseplatform voor babyproducten om ouders te ontzorgen en samen met producenten de stap te maken naar de circulaire economie.
Naam innovatie Platform in circulaire economie
Beschrijving innovatie Wij bieden (toekomstige) ouders en producenten een platform voor babyproducten, waarbij ouders voor een vast bedrag per maand de producten kunnen huren die ze nodig hebben voor het eerste jaar van hun kindje. Is hun kindje eruit gegroeid, dan sturen ze de producten terug. Wij checken, reinigen en repareren de producten en geven ze door aan de volgende baby.
Website innovatie https://babyexchangerie.nl/hoe-het-werkt...
Noodzaak en belang van deze innovatie De impact van deze innovatie is dat het ouders toegang biedt tot kwalitatieve en veilige producten, waarbij ze alleen betalen voor gebruik. Ze betalen hierbij 30-50% van de nieuwwaarde.

Daarbij stimuleren we de circulaire economie door samen te werken met producenten. Door hen toegang te geven tot een circulair business model is ons doel dat ze het design van de producten aanpassen, zodat het optimaal geschikt is voor hergebruik. Daarbij behouden ze eigendom van de producten, zodat ze ook verantwoordelijk zijn voor het hergebruik/recyclen van de grondstoffen.
Bijdrage aan een betere wereld Doordat de babyproducten worden gedeeld, hebben we berekend dat dit leidt tot minimaal 50% minder productie van producten. Op het moment dat producenten hun design aan passen, zal productie nog verder gereduceerd kunnen worden.

Nu worden veel producten uiteindelijk niet doorgegeven, door nieuwe veiligheidseisen, mode en voorkeuren van ouders.
Doordat wij de producten testen, checken, reinigen en repareren, verlengen we de levensduur en door het te delen met een groter netwerk zijn de producten opgebruikt voordat het uit de mode raakt of er nieuwe modellen beschikbaar zijn.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel We zijn het eerste bedrijf die het circulaire model opzetten in samenwerking met producenten.
Andere verhuurbedrijven kopen de assets op en verhuren het.
Wij vinden samenwerking met producenten essentieel, omdat het hen een stimulans geeft om het design aan te passen aan de circulaire economie. Als producten vanuit design worden ontwikkeld voor circulair gebruik, wordt gefocust op verlenging van levensduur (en verhoging van kwaliteit) en mogelijkheid tot recyclen van grondstoffen. Indien hieraan wordt voldaan is het business model interessanter dan het lineaire model. Het levert dan een win-win op voor zowel consument, producent en het klimaat.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact