Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

BBBLS BV

BBBLS

Bedrijfsnaam BBBLS BV
KvK Nummer 63593238
Website www.bbbls.net
Beschrijving onderneming Wij ontwikkelen en bouwen energiezuinige kassen. Met onze kas kan een teler 80% besparen op zijn energieverbruik. Hiermee kan hij zijn business duurzaam ontwikkelen en klimaat neutrale tomaten kweken
Naam innovatie BBBLS
Beschrijving innovatie We gebruiken zeepbellen om een flexibele isolatie laag te creëren, zeepbellen kunnen naar behoefte in dak en wanden gebracht worden. De isolatiewaarde neemt dan tot met een factor 10. Overdag wordt de kas actief gedroogd en warmte opgeslagen, die 's nachts hergebruikt wordt om de kas te verwarmen.
Door een intelligent controle algoritme wordt het klimaat pro-actief geregeld.
Website innovatie www.bbbls.net
Noodzaak en belang van deze innovatie De tuinbouw stoot 5,7 Mton CO2 uit per jaar en verbruikt meer dan 3000 MWh per hectare. Met een BBBLS kas kan de carbon footprint naar 0,5 MTon per jaar, kan het energieverbruik omlaag met 80% en kan de teler hogere output halen door de hoge lichttransmissie en een 400% hogere CO2 dosering
Bijdrage aan een betere wereld Een duurzame teelt van hoogwaardige voeding draagt bij aan de European green deal en de Sustainability Developmet goals.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze technologie is nog niet eerder op commerciële schaal toegepast, andere partijen hebben lang geleden kleinere pilot kassen gebouwd, maar de technologie nooit tot een commercieel product uit kunnen ontwikkelen. Onze innovatie zit in de toepassing van de eigenschappen van de zeepbellen in combinatie met slimme klimaatbeheersing.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact