Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Aquablu

Slimme waterzuivering systeem

Bedrijfsnaam Aquablu
KvK Nummer 27120461
Website www.aquablu.com
Beschrijving onderneming Laten we ons even voorstellen. Wij zijn Aquablu, een cleantech start-up met een ambitieuze missie: Veilig drinkwater voor iedereen, overal! Geen gemakkelijke opgave, dat weten we, maar het is de uitdaging die ons vooruithelpt. We hebben niet alleen een missie, we hebben ook een product. Een product dat zorgvuldig is ontworpen op Nederlandse bodem, waarbij wij de principe van waterzuivering combineren met de meest geavanceerde vormen van moderne technologie.

Naam innovatie Slimme waterzuivering systeem
Beschrijving innovatie Met onze slimme monitorings technologie verzekeren wij dat het kraanwater altijd veilig is om te drinken. De unieke Supreme Osmosis™ membraan zuivert vervuilingen, zoals micro-plastic, antibiotica en lood, uit het drinkwater zodat elke bron van zoetwater een bron van drinkwater wordt. Het systeem is eenvoudig en snel te installeren en past in elk keukenkastje. Ons systeem zuivert niet alleen het water, maar voegt ook alle essentiële mineralen toe aan het water, zodat het niet alleen veilig is om te drinken maar ook gezond.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=qkf8ruvs...
Noodzaak en belang van deze innovatie Aquablu maakt veilig en gezond drinkwater toegankelijk voor iedereen. Zonder het gebruik van single-use plastic flesjes. We innoveren door transparantie te bieden in een extreem niet transparante watermarkt. Wie weet wat er tegenwoordig nog wat er in zijn water zit? Waar het vandaag komt? Waar het doorheen heeft gestroomd?

Onze slimme technologie die door middel van de app uitgelezen wordt, biedt inzicht in de kwaliteit van het drinkwater en de technische status van het systeem. Wanneer de kwaliteit niet 100% kan worden gegarandeerd komt er geen druppel uit de kraan (Quality Guard).

De app is verbonden met een dashboard van onze dealers die met hun klanten mee kunnen kijken als er problemen op treden. Hierdoor kunnen zowel onze dealers als hoofdkantoor remote support geven aan onze consumenten en zo tijdrovende en dure onderhoudsbezoeken vermijden. Daarnaast is dit een perfecte oplossing voor afgelegen plekken (denk bijvoorbeeld aan kleine dorpjes in Kenia) die moeilijk toegankelijk zijn voor monteurs. De consument heeft zelf de controle en is niet langer afhankelijk, terwijl het de dealer tijd en geld bespaard. Daarnaast biedt dit ons de mogelijkheid om onze after-market service te automatiseren en totale ontzorging te bieden aan de consument. Aquablu biedt zekerheid en controle over het kraanwater, want het beste water; is lokaal water.

Bijdrage aan een betere wereld Veilig en schoon drinkwater is een mensenrecht. Helaas zijn nog steeds te veel mensen afhankelijk van plastic flessen, omdat de kwaliteit van hun kraanwater niet gegarandeerd kan worden. Dit geldt niet alleen in derdewereldlanden maar ook in veel westerse landen waar de kwaliteit van het kraanwater flink achteruitgaat. Het gebruik van plastic flessen is enorm toegenomen en heeft een negatieve impact op onze aarde. Niet alleen maakt de 100 miljoen ton plastic soep het leefgebied van zeedieren kapot, het transport van de flessen heeft een enorme Co2 uitstoot. Aquablu biedt mensen toegang tot schoon drinkwater, overal. Zonder de bijsmaak van transport en plastic flessen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De manier waarop we slimme technologie combineren met waterzuivering is uniek in de industrie. Continu kijken wij hoe technologie kan bijdragen aan het oplossen van het belangrijkste probleem op aarde; toegang tot schoon en veilig drinkwater. Op een innovatieve en milieuvriendelijke manier; zonder plastic flessen. We hebben een businessmodel gecreëerd waarbij de consument centraal staat: gebruiksgemak staat voorop. Dit is in veel industrie wellicht al de nieuwe norm - maar in de waterzuivering loopt hier sterk in achter.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact