Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

AquaFox Nederland BV

AquaFox systeem

Bedrijfsnaam AquaFox Nederland BV
KvK Nummer 27252995
Website www.aquafox.nl
Beschrijving onderneming AquaFox Nederland BV heeft het AquaFox systeem ontwikkeld, dit systeem doseert automatisch water en zeep aan de spoelbak in de horeca. Dit levert 4 grote voordelen op:

Veilig reinigen doordat er periodiek wordt ververst met zowel water en zeep.

Kwaliteit, doordat er altijd de juiste verhouding is van water en zeep worden de bierglazen onder de perfecte condities gereinigd, met als resultaat een perfect schoon glas.

Duurzaam, het systeem verbreekt 70% minder water dan conventioneel spoelen en bespaart gemiddeld 20.000 liter per maand per spoelbak.

Gebruiksgemak, het systeem is volledig automatisch waardoor de kansen op fouten erg gering is.
Naam innovatie AquaFox systeem
Beschrijving innovatie Een perfect biertje tappen lijkt niet ingewikkeld maar daar komt meer bij kijken dan je aanvankelijk zou denken. Niet alleen het tappen zelf moet goed gebeuren maar ook moet het glas onbeschadigd en perfect schoon zijn. Dit alles heeft een groot effect op de bierschuimkraag. Deze onschuldige laag schuim vervult namelijk 2 belangrijke rollen. Het beschermt het bier van de zuurstof in de lucht. Zonder deze beschermlaag gaat het bier reageren waardoor het zijn smaak verliest, dit wordt ook wel een dood biertje genoemd. Daarnaast zorgt de schuimkraag ook dat het koolzuur in het bier blijft waardoor het fris blijft smaken.

Om te zorgen dat de bierschuimkraag lang blijft staan dient het glas perfect schoon te zijn en zonder beschadigingen. Daarom worden bierglazen altijd nat gespoeld in de spoelbak met koud water en zeep. Belangrijk hierbij is dat het water regelmatig wordt ververst en dat er voldoende zeep aanwezig is in de spoelbak. In een conventionele spoelbak gebeurt dit door de waterkraan een klein beetje open te zetten en handmatig zeep toe te voegen. Het nadeel hiervan is dat er nooit juist wordt ververst. Of er nu veel glazen of weinig glazen worden gereinigd, de verversing blijft gelijk.

Het AquaFox systeem is de perfecte oplossing hiervoor. Het systeem meet hoeveel glazen er worden gespoeld en geeft op basis hiervan altijd de juiste hoeveelheid water en zeep. Hierdoor worden de glazen altijd gereinigd onder optimale condities wat weer resulteert in een perfect schoon glas.

Website innovatie www.aquafox.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Met de huidige corona crisis is hygiëne belangrijker dan ooit, het RIVM adviseert dan ook om bij het nat spoelen van de bierglazen er altijd voor te zorgen dat er voldoende zeep in spoelbak aanwezig is. Het is namelijk de zeep die het vetlaagje van het virus openbreekt en onschadelijk maakt. AquaFox is het enige systeem in de horeca markt wat dit kan garanderen.

Daarnaast bieden we de horecaondernemers een duurzame oplossing die zorgt voor schonere glazen en daarmee meer omzet. Het systeem verdient zichzelf binnen 2 jaar terug en daarna bespaart de horecaondernemer gemiddeld € 50,- per maand.
Bijdrage aan een betere wereld Het AquaFox systeem draagt bij aan een betere wereld door precies de hoeveelheid water te verbruiken die nodig is om een glas te reinigen. We besparen gemiddeld 20.000 liter per maand per spoelbak, met ruim 4500 geïnstalleerde systemen in Nederland en België besparen we meer dan 1 miljard liter drinkwater per jaar. Sinds de introductie hebben we al meer dan 10 miljard liter drinkwater bespaart. Het Aquafox systeem maakt gebruik van speciaal ontwikkelde zeep die biologisch afbreekbaar is en uitstekend reinigt bij koude temperaturen. Door gebruik te maken van de waterdruk is er nauwelijks elektrisch energie nodig, het systeem verbruikt gemiddeld 10 watt, vergelijkbaar met een LED lamp.

Alternatieven zoals continue de kraan laten lopen resulteert in onnodig hoog waterverbruik, het gebruik van een vaatwasser is wel zuinig met water maar verbruikt een enorm hoeveelheid energie. Een vaatwasser mist namelijk het fysieke contact met het glas en moet dit compenseren met een hoge temperatuur en zware chemicaliën. Een gemiddelde horeca vaatwasser verbruikt evenveel energie als een huishouden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het AquaFox is een uniek systeem, er zijn geen vergelijkbare producten op de markt die hetzelfde bieden. Het enige alternatief wat er enigszins in de buurt komt is de spulboy. Dit systeem wordt in de spoelbak geplaatst en voegt op basis van de spoeltijd water toe. Het systeem voegt echter geen zeep toe en kan ook niet worden ingesteld. Hierdoor worden de glazen niet optimaal gereinigd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact