Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

mx3d bv

large scale 3D metal printing

Bedrijfsnaam mx3d bv
KvK Nummer 61981923
Website mx3d.com
Beschrijving onderneming MX3D ontwikkelt grootschalig metaal 3D printing.

Met behulp van off-the-shelf robots, lasbronnen en lasdraad kunnen gebruikers van MX3D software snel en kosteneffectief grote objecten in metaal 3D printen.
Voor klanten die hun metaalwerk liever uitbesteden produceren de 8 MX3D robots ook op aanvraag.

MX3D werkt samen met bedrijven als Autodesk, ABB en Lloyds Register.

Om de reikwijdte van haar innovatie te tonen printte MX3D een voetgangersbrug van 6 ton, 12 meter lang, in Roestvast Staal voor het centrum van Amsterdam. De brug zal eind dit jaar geplaatst worden.


Naam innovatie large scale 3D metal printing
Beschrijving innovatie MX3D ontwikkelt een software waarmee de gebruiker een 3D file op kan delen in printbare lagen. Een lasrobot bouwt vervolgens een object laag voor laag op in een metaal naar keuze.
De software monitoort de voortgang en grijpt in indien nodig. De print wordt geleverd met een 'digitaal paspoort'.
Website innovatie https://mx3d.com/projects/bridge-2/
Noodzaak en belang van deze innovatie MX3D heeft grootschalig 3D printen met behulp van lasrobots wereldwijd op de kaart gezet. Met het brugproject toonde MX3D dat door gebruik van haar innovatieve methode metaal 3D printen een schaalsprong van 100XL heeft gemaakt.

Nu men groter, sneller en goedkoper kan printen in metaal zijn er ineens veel meer markten en toepassingen die 3D metaal printen kunnen overwegen. Voor de zware industrie, maritiem en infrastructuur is 3D printen geen ver van mijn bed show meer, maar iets dat moeilijk genegeerd kan worden om een toekomstige concurrentie positie te behouden.


Bijdrage aan een betere wereld De 'standaard' 3D print voordelen zoals effectief materiaal gebruik, optimaal design, reduceren van voorraad en transport komen nu binnen bereik van deze markten en kunnen helpen om de belasting op de eindige bronnen te reduceren.

In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het gebruiken van lasrobots is uiteraard al decennia gewoongoed. In de jaren 80 is er zelfs al ge-experimenteerd met het opbouwen van 3D objecten.
MX3D is echter in staat geweest om de techniek dermate te optimaliseren dat het projecten op buitengewone schaal kon realiseren.
Daarbij heeft de onorthodoxe aanpak van MX3D, het printen van een 12 meter lange brug, geholpen om een sterk consortium van robot, lasgas, software bedrijven aan zich te binden waardoor er echte innovatie plaats kon vinden over de grenzen van de gebruikelijke skillsets heen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact