Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Workbookers BV

Workbookers

Bedrijfsnaam Workbookers BV
KvK Nummer 74194941
Website https://workbookers.com
Beschrijving onderneming Dating app voor werkgevers en werkzoekenden
Naam innovatie Workbookers
Beschrijving innovatie Het vraag-aanbod model op de arbeidsmarkt was nog steeds niet gekanteld. Vacatures staan altijd centraal als aanbod. Workbookers keert dit om en biedt een gratis app met +11.000 internationaal geclassificeerde beroepen en specialismen met gerelateerde competenties waarmee vakmensen en professionals zich kunnen profileren en waar werkgevers doorheen kunnen swipen, favorietenlijstjes maken en direct contacten. Net als vergelijkingssites en -apps doen. Voor (overbruggende) extra activatie ontvangen werkzoekenden op basis van hun werkprofiel elke dag perfect matchende vacatures. Door te regaeren met hun Workbookers werkprofiel maken ze te app bekend bij werkgevers die terloops ontdekken dat ze ook direct kunnen swipen en niet meer hoeven te posten op dure vacaturesites. Met een (betaalde) white label variant kunnen bedrijven de app ook voor eigen medewerkers gebruiken en naadloos navigeren naar externen (studenten / ZZP'ers etc). Alle data is eigendom van en zelf te beheren door gebruikers (AVG proof).
Website innovatie Android: https://play.google.com/store/a...
Noodzaak en belang van deze innovatie Het traditionele bemiddelen is gebaseerd op transactiekosten per keer. Traditionele bemiddelaars leven derhalve van de mismatch en houden de diffuse markt in stand. Dit (CV's schuiven) gaat om miljarden Euro's fee per jaar (bron: McKinsey, How a labour market works). De app is wat dit betreft disruptive omdat het onnodige schakels wegneemt. Al deze kosten (soms meerdere tussenpersonen tegelijk) gaan direct ten koste van de mogelijke inkomsten van de vakmensen en professionals die het werk doen en waarde leveren en zelf verantwoordelijk zijn voor opleiding.
Bijdrage aan een betere wereld Ten eerste kan de enorme besparing op traditionele bemiddeling en vacature posting worden besteed aan (continue) opleiding van mensen. Dit is cruciaal voor onze internationale concurrentiepositie.

In onze versnellende wereld is flexibiliteit vereist, hierdoor zullen vaker en meer mensen op afroep gematcht moeten worden voor kennis en inzet. Met de Workbookers app kunnen bedrijven veel sneller schakelen met interne en externe vakmensen en professionals. Door kennis en kunde van individuen makkelijker te organiseren over de eigen organisatie heen krijgt noodzakelijke innovatie meer ruimte en kans.

In de nieuwe Workbookers aanpak staan de competenties en ambities centraal en niet een 'toevallige baan'. Juist opleiders, trainers en loopbaancoaches kunnen met de app hun diensten perfect toesnijden op doelgroepen die zij eenvoudig kunnen vinden en waarvoor zij maximale waarde kunnen toevoegen. Persoonlijke aandacht is key.

De huidige versie is in Ned en Eng maar het is relatief eenvoudig om de professie content van de app aan te bieden in meer talen (dit kan omdat de semantische beroepskolom internationaal gestandaardiseerd is).
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Uniek is het direct kunnen zoeken naar en swipen tussen profielen met gestructureerde en erkende beroepen en specialismen en bijbehorende competenties. Van vrijwilligers, studenten, vakmensen, professionals tot wetenschappers dit maakt niet uit, als het maar zichtbaar is.

Bestaande applicaties zijn óf full text / ongestructureerd en professioneel niet gedetailleerd genoeg (LinkedIn) of zijn wel nieuw qua verschijningsvorm (swipen) maar stellen ongestructureerde vacatures centraal (jobsites), óf zijn traditioneel bemiddelend.
Workbookers biedt als enige volledige transparantie, zonder schakel en is voor iedereen te gebruiken, ook de Voorman op de bouwplaats heeft zijn eigen netwerk met de app in zijn achterzak.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact