Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

WARP Systems BV

SpeeTile vloerverwarmingssysteem

Bedrijfsnaam WARP Systems BV
KvK Nummer 57587825
Website www.warp-systems.nl
Beschrijving onderneming WARP Systems levert en installeert actieve, dunne, lage en snel reagerende vloer-, wand- en plafondverwarmingssystemen.
Naam innovatie SpeeTile vloerverwarmingssysteem
Beschrijving innovatie Het SpeeTile vloer- en wandverwarmingssysteem is een op water gebaseerd systeem met een minimale opbouwhoogte van 1,5cm. Het systeem bestaat uit matten, vloerverwarmingsbuis, een egalisatiemortel en bijkomende montagehulpmiddelen. De innovatie van het systeem is de manier waarop de matten zijn opgebouwd. De mat bestaat uit kleine tegels die eenvoudig aan elkaar kunnen worden geklikt en onderling kunnen worden uitgeschoven. Hierdoor kan het systeem snel en afvalloos worden geplaatst. De tweede innovatie is de opbouwhoogte van het hele vloerverwarmingssysteem dat slechts 1,5cm dun is. Hierdoor is het zeer geschikt als lage temperatuur warmte-afgiftesysteem van energiezuinige verwarmings- en koelapparaten zoals warmtepompen en zonneboilers.
Website innovatie https://www.warp-systems.nl/speetile-sys...
Noodzaak en belang van deze innovatie Doordat het SpeeTile systeem een opbouwhoogte heeft van slechts 1,5 cm is het in veel gevallen een oplossing bij renovatie van woningen. Daar waar anders geen vloerverwarming mogelijk zou zijn. Het systeem kan daarnaast ook worden toegepast in wanden en plafonds.
De impact van de innovatie op de sector wordt veroorzaakt door de eenvoud van het systeem. Het aanleggen kan door zowel de professional als de "handige" doe het zelver worden uitgevoerd.
Bijdrage aan een betere wereld Door het bieden van dit eenvoudige systeem is het voor meer woningen mogelijk om over te schakelen naar lage temperatuurverwarming en daardoor draagt de innovatie bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het eenvoudige montagesysteem met uitschuiffunctie waardoor afvalloos gewerkt kan worden was niet op de markt bekend. Net als de lage opbouwhoogte van slechts 1,5cm. Er is een europees patent aangevraagd voor de SpeeTile matten en tegels.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact