Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Visser Horti Systems B.V.

Autostix

Bedrijfsnaam Visser Horti Systems BV
KvK Nummer 59475692
Website https://autostix.eu/
Beschrijving onderneming De Viscon Group specialiseert zich in producthandlingsystemen in de Agro & Foodsector. Wij zorgen ervoor dat elk product zo efficiënt mogelijk van A naar B komt, zonder in te leveren op kwaliteit en innovatie.
Viscon Group is actief in verschillende sectoren binnen de Agro & Foodsector, te weten: AGF, Tuinbouw, Kuikenbroederijen en Food. De Hillenraad top 100 richt zich op de Nederlandse tuinbouw. Onderstaande informatie heeft dan ook betrekking op onze tuinbouw gelieerde bedrijven, namelijk: Visser Horti Systems, Viscon Fresh Produce, Viscon Hydroponics, ViVi Multi Layer Growing & Viscon AimFresh
Viscon is een organisatie waar ideeën, innovatie en ondernemerschap hoog in het vaandel staan. De topspelers uit de sector werken graag met ons samen vanwege ons specialisme in alle sub-sectoren, onze innovatiekracht, onze betrouwbaarheid en kwaliteit van de projecten.
Viscon is in staat om turnkey projecten leveren. Wij organiseren alles van A tot en met Z. Zelfs tot aan consultancy op kweekgebied toe. Viscon is niet alleen een leverancier, maar ook een partner voor leidende bedrijven. Vanwege onze jarenlange ervaring zijn wij goed in het overzien van product- en procesoptimalisatie binnen een bedrijf. Viscon gaat daarom een uitdaging niet uit de weg als er een kans bestaat om een supply chain of productiemethode volledig opnieuw in te richten. Dit biedt perspectief voor de klant en wij hebben er nog plezier in ook!
Sinds een aantal jaar richten wij ons ook op de retailsector met ons bedrijf Viscon AimFresh. Een geweldig jong en dynamisch bedrijf. Wij streven naar het zijn en het blijven van de meest creatieve producent en conceptontwikkelaar in de Agro & Fresh retail. Wij hebben een groot internationaal netwerk verworven middels de samenwerking met onze andere bedrijven en handelspartners. Dit biedt veel potentie voor samenwerking met de retail.
Onze leiderschapsstijl is informeel en biedt mensen veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. De kernwaarden zijn dan ook: ruimte voor initiatief, ruimte op alle vlakken voor innovatie, kansen voor iedereen, korte lijnen, ruimte voor ondernemerschap en verbinding.


De groeipotentie van Viscon is groot doordat de investering in innovaties in de sector nu met een groeiende economie de vruchten afwerpen. De risico’s die genomen zijn door het focussen op retailconcepten, disruptieve wijzigingen in de supply chain en nieuwe kweekmethodes zetten ons wereldwijd nog sterker op de kaart.
Wij behoren tot de top 3 in:
1. Turkey multi layer oplossingen;
2. De automatisering in pakhallen voor groente & fruit;
3. Automatisering voor het planten van stekken.
Ons concurrentievoordeel ligt op diverse gebieden. Waaronder: de innovaties die de afgelopen jaren markt klaar geworden zijn, in de grote groep jongen mensen die meegegroeid zijn met de organisatie en nu klaar zijn leidinggevende posities in te nemen, in de patenten die op onze innovaties zitten, in onze strategische partnerships met leidende partijen in de tuinbouw.
Waar mogelijk groeien wij mee. Dit doen wij met huidige klanten, middels het up to date productenpakket aan te bieden en heldere communicatie. Ook groeien als bedrijf en met onze mensen door het verwerven van nieuwe klanten. Met onze kennis hebben wij innovatieve concepten klaarliggen voor de nieuwe fase van de tuinbouw meerlagen kweek, medicinal crops, automatisch planten van stekken, geautomatiseerde retail oplossingen.


Viscon heeft verschillende belangrijke innovaties gedaan, die mogelijk werden doordat binnen de groep een van de bedrijven zich specialiseert in de productie van productdragers (Viscon Aimfresh). Het is mogelijk om te werken zoals bijvoorbeeld ‘Nespresso’. Wij kunnen bepaalde processen eenvoudig automatiseren doordat we een productdrager ontwikkelen die de automatisering mogelijk maakt. We maken zowel de machine als ‘de cups’. De grootste doorbraak van het afgelopen jaar was de uitermate succesvolle lancering van Autostix, welke te vergelijken valt met het overgaan van filterkoffie, op Nespresso. Door een standaard productdrager wordt automatisering van het planten van stekken nu zo eenvoudig dat nagenoeg iedereen arbeid kan besparen en kwaliteit kan upgraden.
Naam innovatie Autostix
Beschrijving innovatie AutoStix is a revolutionary system to automate the sticking of cuttings process, by using a patented transplanter and innovative biodegradable strips.
- A revolution in cutting transplanting due to unparalleled speed
- AutoStix is an open source system, the whole industry can join
- Extremely easy automation due to use of a strip/ carrier (customers say ‘
- the Iphone of transplanters’Versatile, 90% of vegetative cuttings can now be automatically transplanted
- Better quality control of cuttings on farm level (a visual check is now possible)
- Unparalleled uniformity in cultivation at rooting station
- Better rooting due to good and fixed soil-root contact which is designed in the strip
- Shorter cultivation cycles, due to controlled process
- A biodegradable strip (cartridge) – biodegradble material the first in horticulture
- Numerous spring off innovations based on the AutoStix strip (the biodegradable cartridge). The strip is a carrier to treat the plants all different sorts of ways in an efficient way
o Blowing off insects
o Adding hormones
o Add fertilizer
o Add pesticides
- Cuttings which commonly push themselves out of a plug, are now fixed
- Cuttings which commonly turn themselves upside downs are now fixed
- Since all cuttings come in a strip from different suppliers, it is easy for AutoStix machine owners to diversify the product gamma. The machines can work with all plants, since the strip is the common denominator
- Visser also designed a AutoStix forum, which is available to all Machine Owners and Cutting Suppliers. Important FAQ is available there, to make the system a further success. All best practice, tips & tricks for optimal results are shared. We feel that a worldwide community, sharing information and making the sector stronger and better is important in this day and age. Bringing all parties together creates a synergy and provides new ideas and cooperations.
Website innovatie https://www.visser.eu/plug-transplanters...
Noodzaak en belang van deze innovatie · Why does the product solve old problems or what makes the product new/unique?

- It solves the problem of a very labour intensive practice in horticulture
- It solves the problem of needing many different machines or technologies to handle all cuttings
- It solves the problem of uneven results due to manual transplanting
- It solves the problem of low margins, when using a rooted cutting
Bijdrage aan een betere wereld Een Leidende partij Dummen Orange heeft daarnaast in partnership met Viscon het concept ‘Basewell’ op de markt gebracht, waarbij het nu mogelijk is stekken te bewortelen in de strip. Dat betekent dat de beworteling van stekken nu offshore gedaan kan worden, een heel station wordt overgeslagen (het bewortelingsstation). Hierdoor zijn er veel grotere marges op stekken gekomen. Dit betekent weer meer ruimte in de hele sector (waar de prijzen nu vaak onder druk staan).

Op deze wijze wordt er op een efficiëntere wijze gebruik gemaakt van arbeid, levende organismen (planten) en is er minder of geen substraat meer nodig. Ook de strips, waar de stekjes in worden gestoken, zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Dus zodra deze in de volle grond worden gezet, breekt dit volledig en natuurlijk af.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel AutoStix is a totally new and disruptive concept in the market. It helps you to get the job done in the 10-12 weeks during peak season when millions of cuttings need to get stuck.


Counting
The strip makes counting cuttings easier. Workers can immediately see that they’ve got 34 or 51 cuttings in a strip. No short or overfilled bags.

Uniformity
Using Autostix provides you with an optimal uniformity of your product. First of all, a visual check during the loading of the strip is now very easy. By checking the different cuttings in the strip for uniform heights, a first uniformity and consistency check is in place. Then, later in the process when transplanting: each and every plant is being planted at the exact same depth, which enchances the uniform growth of your cuttings.

Buffering
Autostix provides many advantages besides automation. The system provides storability of the plants. Once the plants arrive at the grower, each strip can be positioned in a small layer of water. The stem will be in a film of water and the rest of the plant will stay dry. Plants can be stored like this over a specific period of time. This helps break the transplanting peaks at the grower.

Labour
The AutoStix machine removes the challenge of finding and training a workforce to stick the cuttings at the rooting stations where seasonal staff is more difficult to find than in offshore locations. Due to the further standardized process less labour is required.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact