Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Upp! UpCycling Plastic bv

Closing the Plastic Waste Loop

Bedrijfsnaam Upp! UpCycling Plastic bv
KvK Nummer 68653107
Website Https://www.upcyclingplastic.com
Beschrijving onderneming Upp! sluit de plastic afval kringloop lokaal. Wij verwerken lokaal, laagwaardig plastic afval dat nu in de verbrandingsovens, op de stort of in de oceanen terecht komt en maken er lokaal (bouw) materialen van die lokaal gebruikt worden in de bouw, infrastructuur of bij de inrichting van de openbare ruimte. Onze Circular Plastic Production & Innovation Centers fabriceren niet alleen, er wordt ook aan innovatie gedaan om meer plastic afval te kunnen verwerken met verschillende technologieen, om verschillende mixen van plastic te kunnen verwerken en wij doen samen met de lokale stakeholders aan productontwikkeling om aan de lokale behoefte te kunnen voldoen. Wij bouwen onze eerste fabriek op het eiland Phu Quoc in Vietnam, ontwikkelen een modulaire fabrieksopzet bij Techport in de IJmond en zijn daarnaast ook bezig een piepschuim recyclingfabriek in Amsterdam op te zetten. Upp! We RE-Plastic.
Naam innovatie Closing the Plastic Waste Loop
Beschrijving innovatie De innovatie zit hem bij ons in het concept van het lokaal sluiten van de plastic-afval kringloop én het circulaire vervolg daarvan. Bij het opzetten van ons Circulair Plastic Production & Innovation Center brengen wij aanbod van plastic afval en afzet van producten daarvan gemaakt bij elkaar. Als een regio, stad of onderneming plastic afval produceert, moet deze ook de verantwoordelijk nemen dit op een duurzame en circulaire wijze verwerkt en hergebruikt wordt. De kringloop lokaal houden is ook belangrijk om onnodige transportbewegingen (en CO2 uitstoot/kosten) beperkt te houden. Daarnaast richten wij ons met name op het ‘laagwaardige’ plastic dat op dit moment met name in de verbrandingsovens, op de vuilstort en in de oceanen terecht komt. Daarmee kan veel meer dan nu gedaan wordt als er maar (lokaal,) creatief en open-minded met product- en toepassingsontwikkeling wordt gewerkt.
Om de lokale toepassing mogelijk te maken worden onze Circular Plastic Production & Innovation Centers modulair ontworpen. Dat doen wij samen met Techport in de IJmond en hjet Polymer Science Park in Zwolle. Hierdoor is het goed mogelijk om klein te beginnen, snel op te schalen en ook verschillende technologieen toe te passen. Bij deze ontwikkeling wordt ook samengewerkt met onze technolgiepartner in Hanoi (Vinacolour) waarmee wij samen de modulaire pilot fabriek voor Phu Quoc island (Vietnam) aan het bouwen zijn.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Ieder product dat wij maken redt de volledige grondstoffenstroom van verbranding, stort of houdt het uit onze oceanen. Volgend jaar gaan wij in zowel Nederland als Vietnam de eerste 1000 ton plastic afval verwerken, waarna het door opschaling en uitbreiding van onze Circular Plastic Production & Innovation Centers snel zal gaan. Onze doelstelling is dat wij in 2025 250 duizend ton plastic afval per jaar gaan verwerken en zo een bijdrage leveren aan 10-tallen zero-waste steden en een schonere en groenere wereld.

Nu wij de eerste Circular Plastic Production & Innovation Centers aan het opzetten zijn in zowel Nederland als Vietnam, zien we dat de behoefte hieraan enorm is. Bijna elke stad en regio in zowel Nederland als Vietnam (en in veel meer landen in de wereld) zitten met de handen in het haar als het gaat om solid waste management en plastic recyclen. Waar wij in Europa tot 1 januari 2018 nog veel plastic afval naar China stuurden, kan dat niet meer. Ook Vietnam, Maleisie en andere landen sluiten nu de deuren voor ons plastic afval. Wat Upp! betreft een zegen, wij moeten zelf een duurzame bestemming vinden voor ons afval en daarnaast geen tienduizenden containers de wereld over sturen met (plastic) afval.

Dus hoe sneller wij op kunnen schalen en uit kunnen breiden hoe groter de impact is die wij kunnen hebben.
Bijdrage aan een betere wereld Ieder product dat wij maken redt de volledige grondstoffenstroom van verbranding, stort of houdt het uit onze oceanen. Volgend jaar gaan wij in zowel Nederland als Vietnam de eerste 1000 ton plastic afval verwerken, waarna het door opschaling en uitbreiding van onze Circular Plastic Production & Innovation Centers snel zal gaan. Onze doelstelling is dat wij in 2025 250 duizend ton plastic afval per jaar gaan verwerken en zo een bijdrage leveren aan 10-tallen zero-waste steden en een schonere en groenere wereld. Daarnaast levert elke kilo gerecycled plastic ook nog eens een CO2 winst op van 2,5kg.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De huidige plastic verwerkende industrie en ook die gerecycled plastic verwerkt of produceerd is traditioneel en lineair. Inzamelbedrijven zamelen in, sorteerbedrijven sorteren en recyclebedrijven maken er grondstoffen van die op de markt aangeboden worden. Daarvan wordt misschien 25% afgenomen (de hoogwaardige r-plastics), de rest wordt niet naar gekeken. Er lijkt geen markt voor te zijn. Ook circulaire toepassing wordt zelden toegepast. Technologische ontwikkelingen zijn gericht op het beter sorteren, dit heeft als nadeel dat er meer hoogwaardige plastics worden geproduceerd, maar als er geen markt voor is heeft dit alleen een kostprijsverhogend effect en heeft dit op het plastic afval probleem geen impact.
Omdat wij lokaal de cirkel daadwerkelijk sluiten en circulair werken kunnen wij ervoor zorgen dat een significant groter deel van het plastic afval ook daadwerkelijk hergebruikt wordt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact