Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Triple Solar

Warmtepomppaneel

Bedrijfsnaam Triple Solar
KvK Nummer 32148074
Website www.triplesolar.eu
Beschrijving onderneming Triple Solar is een scale-up in hernieuwbare energie-oplossingen die huizen energieneutraal maken. Voor zowel nieuwbouw als renovatie en zowel individuele als seriematige woningbouw.
Naam innovatie Warmtepomppaneel
Beschrijving innovatie Triple Solar is de ontwerper en producent van het wereldwijd gepatenteerde PVT warmtepomppaneel waarmee je All-electric, dus gasloos, kunt verwarmen. Ter verduidelijking: PV staat voor zonnestroom, de T staat voor warmte. Het warmtepomppaneel wordt gebruikt als bron voor de warmtepomp. Dit maakt de tot nog toe noodzakelijke lawaaiige buitenunit overbodig om gasloos te verwarmen. Het paneel levert tevens de elektriciteit op voor de warmtepomp waarmee het een energieneutrale oplossing is.
Het product wordt toegepast in zowel nieuwbouw als renovatie, voor zowel individuele als seriematige woningbouw. De eerste woonwijk verwarmd door Triple Solar warmtepomppanelen is reeds een feit.
De toepassing is ook geschikt voor utiliteitsbouw zoals zwembaden of zorgcentra. Een recent voorbeeld is de verduurzaming van het restaurant de Twee Cheetah’s in dierentuin Artis Amsterdam. Het gebouw uit eind jaren negentig wordt nu verwarmd met een 60 kW warmtepomp, gevoed door 150 Triple Solar warmtepomppanelen.


Website innovatie https://lnkd.in/dxJNrf9
Noodzaak en belang van deze innovatie Impact van deze innovatieve warmtepomppanelen is de hoge mate van energiezuinigheid en de mogelijkheid om het product toe te passen op plekken waar de bestaande oplossingen met bodenbron en de lucht/water warmtepomp met de lawaaiige buitenunit niet geschikt of onwenselijk zijn.
Bijdrage aan een betere wereld De bijdrage aan een betere wereld is de energieneutrale oplossing van de warmtepomppanelen, de lange levensduur ten opzichte van de bestaande lucht/water warmtepomp, het tot nul reduceren van geluidsoverlast en het voorkomen van grondboringen die van Nederland een speldenkussen maken met nog onbekende milieu-impact.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze Nederlandse innovatie is vorig jaar geïntroduceerd en is wereldwijd gepatenteerd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact