Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Tizzin BV

PCM-Koeling

Bedrijfsnaam Tizzin BV
KvK Nummer 74317865
Website www.tizzin.com
Beschrijving onderneming Wij ons gespecialiseerd in duurzame koelingsproducten voor technische ruimte
Naam innovatie PCM-Koeling
Beschrijving innovatie Duurzame koelingsproducten voor technische ruimte gebaseerd op Thermische Energie Opslag (faseveranderingsmateriaal ook wel Phase Change Materials genoemd) en Free-Air

Hiermee kunnen wij het energieverbruik voor de koeling van de apparatuur ruimten tot 95% verminderen. PCM-koeling heeft geen synthetische koudemiddelen, is herbruikbaar, niet brandbaar en is niet giftig.
Website innovatie https://tizzin.com/nl/ec-air-peak-contro...
Noodzaak en belang van deze innovatie Er zijn wereldwijd miljoenen apparatuurruimtes. Zoals kleine datacenters, serverruimte, batterijruimte, ICT-, patch- en pompruimten e.d. Dit aantal zal snel toenemen omdat er steeds meer gebruik zal worden gemaakt van gedecentraliseerde energieopslag (batterijruimten) door duurzame energieopwekking en lokale IoT-systemen. Op dit moment wordt de temperatuur gecontroleerd door een airconditioner om te voldoen aan de specificatie van de ICT van infrastructurele apparatuur.

De oplossing om het energieverbruik van een airconditioner te verminderen, is door gebruik te maken van thermische energieopslag met faseveranderingsmateriaal. Dit is de tijdelijke opslag van thermische energie voor later gebruik, ook bekend als Thermal Time Shifting. Het overbrugt de tijd tussen de benodigde energie en het energieverbruik. De cyclus kan dagelijks, wekelijks of afhankelijk van de buitentemperatuur zijn. Thermische energieopslag in faseveranderingsmateriaal kan het best worden vergeleken met een 'thermische batterij'. De batterij wordt opgeladen door warmte uit de kamer te halen en deze warmte in een later stadium vrij te geven. De 'ontlading' van het faseveranderingsmateriaal vindt, afhankelijk van uw situatie, plaats op het meest economische moment, met koude lucht.
Bijdrage aan een betere wereld PCM-koeling vereist een lager luchtvolume dan traditionele koeling. Dankzij PCM-koeling hebben we een energieverbruik van maximaal 110W/h voor koeling rond 5KW belasting. Dit leidt tot een vermogensvermindering van 90% tot 95% in vergelijking met Air Conditioner.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het eerste ontwerp van Phase Change Material, voor het gebruik van energieopslag, dateert uit het einde van de 19e eeuw. Waar ze verpakt ijs gebruikte om producten langer vers te houden. Tizzin is, sinds 2010 erin geslaagd faseveranderingsmateriaal op een slimme manier te gebruiken, waardoor het mogelijk is om de apparatuur ruimte te koelen en het elektriciteitsverbruik extreem te verminderen. Met faseveranderingsmateriaal reduceren we het benodigde vermogen door virtuele bouwmassa te creƫren. Dit resulteert in een hoge energiebesparing en een zeer lage CO2-uitstoot.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact