Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Tile Systems BV

X1

Bedrijfsnaam Tile Systems BV
KvK Nummer 67467318
Website www.tilesystemX.com
Beschrijving onderneming Tile System X biedt innovatieve terras- en bestratingsoplossingen die een positieve bijdrage leveren aan de toenemende klimaat/waterproblematiek. Dit doen we door kennis te bundelen en samenwerkingen aan te gaan met bedrijven die hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Het doel van Tile System X is het ontwikkelen van klimaat adaptieve producten zoals terrastegels en overige bestratingsproducten. De producten zorgen ervoor dat regenwater op een snelle wijze wordt afgevoerd en afgegeven aan de onderliggende grond. Rioleringen en watergoten worden hierdoor ontlast. Onze producten zijn zorgvuldig getest en zijn wereldwijd gepatenteerd.
Naam innovatie X1
Beschrijving innovatie De X1 terrastegel is dé revolutie op het gebied van keramische terrastegels. Dit nieuwe gepatenteerde product heeft namelijk alles in zich! Het combineert de positieve eigenschappen van keramische tegels met het verwerkingsgemak van een betontegel. Daarnaast buffert de X1 regenwater onder het terras waarop het water langzaam weer wordt afgegeven aan de grond (draineren). Dit maakt de X1 wereldwijd uniek!


De X1 kent diverse voordelen ten opzichte van reguliere bestratingsproducten:

1. Duurzaam, slijtvast & onderhoudsarm
De bovenlaag van de X1 terrastegel bestaat uit een keramische tegel van 16 millimeter dik. Keramische terrastegels zijn duurzaam en niet of nauwelijks aan verkleuring onderhevig. Bovendien zijn ze slijtvast en niet gevoelig voor krassen.

2. Aansluiting op rioleringen en afvoergoten niet meer nodig
De kunststof onderlaag van 24 millimeter dik heeft een open structuur en een wateropslagcapaciteit van maar liefst 24 liter per m2. Regenwater wordt in deze onderlaag opgevangen en wordt vervolgens langzaam afgegeven aan de ondergrond. De afstandshouders / voegen van 3 mm zorgen voor een optimale afvoer van maar liefst 65 liter water per m2 / per minuut. Hierdoor wordt elke hoosbui snel afgevoerd naar de bufferzone en ondergrond. Het aanleggen van afvoergoten, aansluitingen op hemelwaterafvoer of riolering is niet meer nodig.

3. IJzersterke verbinding
De twee lagen van de X1 terrastegels zitten aan elkaar vast door een ijzersterke, gepatenteerde spreidplugverbinding. De lagen kunnen niet loskomen van elkaar, ook niet met vorst.

4. Eenvoudige verwerking
Het systeem heeft een totale dikte van 40 millimeter dik en is tot 5 x sneller te verwerken dan de traditionele keramische of natuursteen terrastegel. Dankzij de speciale Plug- & Lay verbinding schuif je de tegels eenvoudig in elkaar. Ook is de X1, met zijn 17 kilo per stuk, zeer licht in gewicht. De X1-terrastegels kunnen eenvoudig verwerkt worden in een drainerend (eventueel stabiliserend) zandbed.

5. Geen voegwerk
De tegels hoeven niet gevoegd te worden, dit heeft een gunstig kostenaspect.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=J3sqSCC8...
Noodzaak en belang van deze innovatie Als iedereen de X1 terrastegel rondom huis zouden toepassen met de juiste ondergrond, zal het hemelwater wat op de X1 terrastegel en de omliggende daken in de ondergrond kunnen infiltreren. dit door middel van de voegen en de bufferzone onder de X1 terrastegel. hiermee pakken we wereldwijd de grondwaterstand aan en zal de X1 terrastegel het hemelwater terug geven aan de aarde. Dit zal een grote impact hebben op de klimaatproblematiek. Daarnaast heeft ook een positieve commerciële impact, wat inhoud dat het riool volledig ontlast zal worden.
Bijdrage aan een betere wereld Het systeem draagt op diverse vlakken bij aan een betere wereld. De X1 is een wereldwijd uniek en
gepatenteerd product wat aantoonbaar bijdraagt aan het oplossen van waterproblemen rondom
woningen en voetgangersgebieden. De X1 zorgt ervoor dat regenwater op een snelle wijze wordt afgevoerd en afgegeven aan de onderliggende grond. Rioleringen en watergoten worden hierdoor ontlast. De waterbuffers (onder de tegels) zorgen ervoor dat de tegels afkoelen ná een regenbui, dit gaat het Urban Heat Island effect (UHI) tegen. Ook zorgt het systeem ervoor dat regenwater direct naar de ondergrond wordt afgevoerd, dit draagt bij aan het verbeteren van de grondwaterstanden.

Vanuit een Limburgs idee is de X1 tot leven gekomen in samenwerking met diverse partners uit
binnen- en buitenland. Na alle prototypes zijn uiteindelijk spuitgietmallen gemaakt en konden
de definitieve eindproducten getest worden door ons eigen R&D team én het
onafhankelijke onderzoeksinstituut Technisch Centrum voor de Keramische Industrie (TCKI). TCKI is al
meer dan 50 jaar een pragmatisch kennisinstituut en daardoor een betrouwbaar klankbord voor
producenten van keramiek. Uit alle rapporten blijkt dat de X1 aantoonbaar werkt en doet wat het
belooft. Hieronder een greep uit één van deze testen die ons R&D team heeft uitgevoerd:

Volgens het KNMI is de grootste hoeveelheid regen die in 24 uur is gemeten 131,6 mm per m².
Er is een uitvoerige meettest op een X1 terras van 5,76 m2 gedaan waarop in 24 uur een hevige
waterbelasting van het systeem is berekend bij een standaard opbouw van de grondlaag.
Gedurende een periode van 24 uur heeft ons R&D team een X1 terras van 5,76 m² met een standaard opbouw van de onderlaag onderworpen aan vier hevige regenbuien/hoosbuien. De uitkomsten zijn zeer goed. Het totaal aantal liter water waarmee het systeem werd belast in 24 uur is 1057 liter. Dit is 183 liter per m². Dit staat gelijk aan 183 mm regenval. De X1 terrastegel verwerkt 39% meer regenwater dan de grootste hoeveelheid regenwater gevallen in 24 uur ooit!

Wist u dat…
er jaarlijks zo’n 2.000.000 m² terrastegels* verkocht worden? (Bron: onderzoek uitgevoerd door MESOS CONSULTANCY B.V.: https://anzdoc.com/mechanisatie-inde-markt-gezet.html). Ongeveer 60% hiervan is niet afgekoppeld van de riolering en ligt niet verdekt. Dit betekent dat er 1.200.000 m² terrastegels verwerkt worden waarvan het hemelwater direct de riolering in gaat.

In verdere berekeningen gaan we er vanuit dat een tuin elke 10 jaar wordt gerenoveerd. Dit betekent
dat er minimaal 12.000.000 m² (1.200.000 m² * 10 = 12.000.000 m²) terrastegels liggen in Nederland.
Jaarlijks valt er volgens het KNMI gemiddeld ongeveer 800 mm regen in Nederland. (Bron: https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/zware-neerslag). Dit komt neer op 800 liter hemelwater per m². Wanneer we dit weten en toepassen op het aantal m² terrastegels dat Nederland telt, komen we uit op 9.600.000.000 liter hemelwater dat via deze terrassen in de riolering terecht komt (12.000.000 m² * 800L = 9.600.000.000 liter). Dit komt neer op
9.600.000 m³. Dat is net zoveel als:

3.840 gevulde Olympische zwembaden, of
320.000 volle tankwagens van 30.000 liter, of
het jaarlijkse waterverbruik van 202.318 Nederlanders, of
de hoeveelheid drinkwater die nodig is om iedereen in Zuid-Soedan een jaar lang elke dag 2 liter drinkwater te geven (13 miljoen inwoners).

Zoals we aan bovenstaande voorbeelden kunnen zien zou het een enorme besparing opleveren
wanneer alle terrassen in Nederland gelegd worden met de X1 terrastegels.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De X1 terrastegel is nieuw omdat er momenteel geen enkele andere speler is die klimaat adaptieve keramische bestratingsproducten ontwikkeld. Ronduit uniek is de bufferende werking van hemelwater (24 liter per m²) én drainerende capaciteit van maar liefst 65 liter per m² / per minuut. Tevens combineert deze tegel de positieve eigenschappen van keramische tegels met het verwerkingsgemak van een betontegel. Deze bijzondere terrastegel biedt een unieke oplossing voor het waterprobleem rondom de woningen en pleinen.

De X1 heeft de volgende kenmerken:
Voert het regenwater af naar de grond op de plek waar het ook valt (aanleg hemelwatervoer
buizen, rioleringen, e.d. vervalt) grondwaterstanden blijven beter in stand.
Capaciteit waterafvoer 65 liter water per m² / per minuut
Directe buffercapaciteit onder de tegel is 24 liter per m²
De afvoerende capaciteit van het gehele systeem bedraagt, afhankelijk van de ondergrond, ca. 85 – 100 liter per m² / per uur. De zwaarst gemeten bui ooit volgens KNMI is in 2011 geweest met 79 liter per uur.
Licht in gewicht (arboproof). De X1 weegt 17 kg per stuk. Dit in tegenstelling tot veel huidige traditionele terrastegels die zwaarder zijn.
Vorstbestending
Kan direct op het zandbed verwerkt worden en eenvoudig en snel gelegd worden dankzij de speciale Plug- & Lay verbinding die ervoor zorgt dat je de tegels eenvoudig in elkaar schuift
officiële testen uitgevoerd door TCKI

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact