Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

TIG Akoestiek

sporTIG® scheidingswand

Bedrijfsnaam TIG Akoestiek
KvK Nummer 56570627
Website www.tig-akoestiek.nl
Beschrijving onderneming Geluid reduceren en beheersen, dat is kortweg wat TIG Akoestiek doet. De manier van werken is eigenlijk heel vanzelfsprekend: beginnen bij de bron van de geluidsoverlast; de basis van het probleem. TIG Akoestiek inventariseert de situatie op locatie, analyseert het geluidsprobleem en vertaalt dit in een gegarandeerd oplossingsvoorstel. Hierbij kan tevens zorg worden gedragen voor de feitelijke realisatie en afhandeling. Bij ieder project wordt een balans gezocht tussen een goed functionerende èn kostengunstige oplossing. Met oplossingen “op maat” wordt exact aan de behoefte voldaan en worden overbodige kosten als gevolg van overdimensioneren voorkomen. Deze aanpak heeft er toe geleid dat TIG Akoestiek een breed scala aan oplossingen kan bieden voor diverse toepassingsgebieden (bedrijfsgebouwen, kantoren, klaslokalen, voedingsmiddelenindustrieën, etc.) en tevens is uitgegroeid tot een specialist in het verhelpen van geluidsproblemen in sportaccommodaties, waarbij naast het welzijn van de docenten en leerlingen ook rekening gehouden moet worden met robuuste en balvaste oplossingen.

Naast het leveren en aanbrengen van de geluidreducerende maatregelen worden de experts van TIG Akoestiek, met hun akoestische kennis en de nodige bouwkundige ervaring, ook ingezet voor een adviserende rol door gemeenten, instellingen, adviesbureaus en aanverwante bedrijven.


Wij analyseren het probleem en lossen het op. Geheel vrijblijvend wordt aan de hand van geluidsmetingen en berekeningen de geluidsoverlast in kaart gebracht en vertaald in een oplossing.
Naam innovatie sporTIG® scheidingswand
Beschrijving innovatie De sporTIG® scheidingswand is een speciaal ontwikkelde neerlaatbare akoestische scheidingswand voor het scheiden van ruimtes in binnensportaccommodaties. De wand is in de basis ontwikkeld voor toepassingen in sporthallen en -zalen, maar ook voor zeer geschikt voor zwembaden, kantines en multifunctionele ruimtes tot en met fabriekshallen.
De scheidingswand is modulair opgebouwd wat de mogelijkheid geeft per ruimte het meest ideale akoestische comfort te creëren. Elke module is aan 1 zijde geperforeerd uitgevoerd en aan de andere zijde gesloten, doordat modules afritsbaar zijn kan per situatie bepaald worden wat de meest ideale configuratie is. Door compartimenteren worden afzonderlijke luchtkamers gecreëerd. Deze unieke opbouw, in combinatie met het toepassen van duurzame/gerecyclede wol, zorgt voor zeer hoge akoestische waardes. Tevens geven de afritsbare modules de mogelijkheid de scheidingswand in iedere situatie optimaal te configureren. Het behalen van de voorgeschreven nagalmtijden vanuit NOC*NSF is op deze wijze zeer eenvoudig te realiseren. Met name voor tussenzalen, waar tot op heden het behalen van voorgeschreven nagalmtijd met bestaande producten een uitdaging gebleken is, zal met de sporTIG® scheidingswand dit probleem eenvoudig en voorgoed getackeld worden. Tevens worden hinderlijke flutterecho’s geëlimineerd.
Website innovatie https://www.tig-akoestiek.nl/akoestische...
Noodzaak en belang van deze innovatie De sporTIG® scheidingswand is eenvoudig doch slim doordacht wat heeft geresulteerd in een zeer hoge geluidabsorptie- en een constante geluidsisolatiewaarde. Met deze innovatie is het vele malen eenvoudiger geworden de genormeerde nagalmtijden in gedeelde sportaccommodaties te behalen. Door het plaatsen van de sporTIG® scheidingswand wordt een groot absorptieoppervlak gecreëerd en zijn er minder aanvullende akoestische maatregelen nodig om het gewenste akoestische resultaat te behalen. In de totaaloplossing zal dit een kostenbesparing opleveren. Mogelijk nog belangrijker: Door het modulaire systeem zal een prettiger akoestisch klimaat ontstaan waardoor o.a de spraakverstaanbaarheid verbeterd en significant bijdraagt aan het verlagen van het geluidniveau (dagdosis) met als direct gevolg minder gezondheidsklachten en een verbetering van de arbeidsomstandigheden.
Bijdrage aan een betere wereld Zoals hiervoor al is beschreven draagt de sporTIG® scheidingswand bij tot een prettiger “akoestisch” sportklimaat en vermindering van klachten en ziekteverzuim bij vakleerkrachten. Of anders: het zal de werkomstandigheden van docent en trainer verbeteren daarnaast een optimaal sportklimaat voor alle gebruikers creëren. Op de lange termijn zal dit tevens betekenen dat de kans op blijvende gehoorschade aanmerkelijk gereduceerd wordt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een goed akoestisch klimaat direct bijdraagt aan een betere concentratie en zo ook prestatie van de (top)sporter. Tevens draagt het product zelf ook bij aan een betere wereld, door het gebruik van diverse duurzame onderdelen. Neem bijvoorbeeld de absorberende PE-wol: de wol is gemaakt van gerecyclede petflessen en is 100% herbruikbaar!
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Zoals vaak bij innovaties zit het hem in de eenvoud van de oplossing. Het idee komt van ing. Peter van der Velde (eigenaar van TIG-Akoestiek) en is letterlijk ontstaan tijdens een “met de voeten op het bureau” momentje. In o.a. kantoorruimtes wordt de ruimte (plenum) boven een systeemplafond gebruikt als een soort van “geluid reducerende kamer”. Met dit in het achterhoofd en verder kennis van wat “geluid doet” is het idee van een modulaire wand met luchtkamers ontstaan. Daarmee is de sporTIG® scheidingswand is een unieke akoestische scheidingswand en geoctrooieerd onder nummer NL2018486

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact