Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

THAR

THAR

Bedrijfsnaam THAR
KvK Nummer 67834000
Website www.tharonline.nl
Beschrijving onderneming Een verbeterde leercultuur voor de transport en logistieke sector. THAR gelooft in de toegevoegde waarde van online leren. Iedereen kan en wil leren als je het maar leuk, persoonlijk en toegankelijk maakt! Hét online leerplatform van THAR is de tool voor de ontwikkeling van de medewerkers van een bedrijf. Wij bieden hét online leerplatform voor de transport en logistiek. Met ons online leerplatform plant en volgt het bedrijf de ontwikkeling van de deelnemers zelf! Onze focus ligt op praktisch opgeleide medewerkers en wij weten dat online leren best even wennen is als je niet elke dag achter de computer zit. Het online leerplatform is daarom gebruiksvriendelijk en toegankelijk. Via verschillende devices logt de werknemer in op een eigen account en beschikt hier over de mogelijkheid om telefonisch of online contact op te nemen met onze helpdesk.
Toegankelijk, persoonlijk, betrokken en ambitieus zijn kenmerkend voor het bedrijf
Naam innovatie THAR
Beschrijving innovatie Hét online leerplatform voor de transport en logistieke sector. Met het online leersysteem van THAR kunnen bedrijven zelf medewerkers inplannen voor een cursus en de resultaten volgen. Dit levert betrouwbare dossiervorming op. Door mee te denken ontwikkelen we een online leeromgeving die bij het bedrijf past. Samen creëren we eenvoudig een eigen bedrijfsacademie waar medewerkers zich direct thuis voelen. Voor een vast bedrag per medewerker per jaar kan men onbeperkt gebruik maken van alle standaard online trainingen. We beschikken over een groot aanbod standaard cursussen en bieden daarnaast de mogelijkheid om cursus op maat te ontwikkelen. Denk hierbij aan een eigen virtual reality tour van het bedrijf met diverse informatiespots of automatisering van veiligheidsinstructies. Het bedrijf kiest zelf welke cursussen interessant zijn. Hierdoor worden opleidingskosten voor bedrijven verlaagd. Wij geloven in de toegevoegde waarde van online leren voor elk transport en logistiek onderneming om het kennisniveau te vergroten.
Waar we echt goed in zijn is het ontwikkelen van persoonlijke cursussen op maat. Hieronder worden drie voorbeelden uitgeschreven; In opdracht van Rotra Nederland heeft THAR samen met de warehouse manager een maatwerkcursus voor alle (nieuwe) medewerkers ontwikkeld. Bij Rotra heeft veiligheid prioriteit en zeker als het gaat om gevaarlijke stoffen. Iedere (nieuwe) medewerker moet verplicht deze e-learning met goed resultaat afronden. Het online leerplatform registreert de voortgang, scores en tijd van de cursist en borgt de resultaten in hun eigen bedrijfsplatform.
THAR heeft in samenwerking met DAF en Mercedes Benz een aflevertraining voor nieuwe voertuigen ontwikkeld. Bij ieder verkocht nieuw voertuig ontvangt de koper een voucher. Deze voucher kan ingeleverd worden bij de opleider. Zij nodigen de chauffeurs uit voor de e-learning. De chauffeur leert thuis, op eigen tempo alle ins en outs van het voertuig. Na het afronden van de e-learning krijgt de chauffeur in de praktijk 1- op 1 training van een gecertificeerde instructeur zodat hij/ zij voorbereid op weg kan. Samen met de opleider hebben wij deze cursussen ook weten te certificeren voor de code95. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van een virtual reality tour. De nieuwe gebruiker kan via e-learning alvast kennis maken met het product, voordat men het product daadwerkelijk gaat gebruiken.
Veel (transport)bedrijven werken met papieren handboeken of een vast pdf-bestand. Voor Hurkmans Transport hebben wij het manuele handboek omgezet naar een interactieve digitale versie. Zo kan Hurkmans Transport eenvoudig nieuwe medewerkers online uitnodigen en monitoren of iedere (nieuwe) medewerker het handboek gelezen en begrepen heeft.
Website innovatie https://www.tharonline.nl/transport-logi...
Noodzaak en belang van deze innovatie Het werkenloosheidscijfer is voor het 4e jaar op rij gedaald. Dat is natuurlijk erg fijn. Helaas gaat er tegelijkertijd ook iets mis. We komen namelijk vakmensen tekort. Timmermannen, installatiemonteurs, loodgieters en vrachtwagenchauffeurs zijn moeilijk te vinden. Het werven én behouden van nieuwe en medewerkers is vaak lastig. Daarnaast is het een uitdaging om medewerkers bij te scholen. Wij pakken dit probleem aan met ons gebruiksvriendelijk online leerplatform. Op hét online leerplatform kunnen bedrijven hun eigen persoonlijke bedrijfsacademies bouwen voor lange termijn. Bij e-learning staat de instructie vast en krijgt iedereen dezelfde informatie. Hiermee voorkomt men ruis. (Nieuwe) medewerkers zijn op deze manier snel en efficiënt geïntegreerd. Daarnaast wordt er middels vragen gecontroleerd of de medewerker de instructies daadwerkelijk goed begrepen hebben. E-learning wordt ervaren als een leuke manier van leren, waar en wanneer de deelnemer wil. Het zorgt voor een betrouwbare dossiervorming.
De kracht van THAR is het team van 20 jonge, creatieve en gedreven ontwikkelaars. Wij zijn trots dat wij zelf alle faciliteiten in huis hebben om een online cursus te creëren waarbij tekst ondersteund wordt met foto’s, video’s, infographics, GIF’s, animaties en zelfs Virtual Reality. Onze animatoren, grafisch vormgevers en tekstschrijvers zorgen ervoor dat de praktijk in beeld gebracht wordt. Niet iedereen zit iedere dag achter de computer, onze helpdesk staat daarom klaar om te helpen met het gebruik van het platform. Geen enkele uitdaging gaan we uit de weg. Als de vraag te specifiek wordt spreken we ons netwerk van specialisten aan.
THAR is succesvol in de transport en logistiek. Wij zijn gestart met een aantal opleiders die in ons idee geloofden en inmiddels werken meer dan 100 verkeerscholen en logistiek opleiders met onze cursussen. De afgelopen maanden hebben we succesvolle cursussen voor de voertuigen van DAF en Mercedez Benz ontwikkeld, is gemeente Rotterdam (Roteb Lease) gestart met maatwerktrainingen en zijn meer dan 5000 unieke cursisten aangemeld.
Bijdrage aan een betere wereld Het opleiden van personeel kost vaak veel tijd en energie. Bedrijven hebben vaak geen tijd om het personeel goed op te leiden. Hierdoor gebeuren onnodig bedrijfsongevallen. Een goede zelfstandige leermethode kan een medewerker al voor een groot deel op weg helpen waardoor de tijdsinvestering die het bedrijf moet doen verlaagd wordt. Uiteindelijk leer je door te ervaren. Online leren is een interactieve manier van leren, waarmee praktische situaties gevisualiseerd en geoefend kunnen worden. Hierdoor wordt het proces van ervaren eerder in gang gezet. Hét online leerplatform van THAR kan bijvoorbeeld veiligheidsinstructies automatiseren. Bij e-learning staan de instructies vast en krijgt iedereen dezelfde informatie. Hiermee voorkomt een bedrijf ruis. Daarnaast wordt er door middel van vragen gecontroleerd of de gebruiker de instructies goed heeft begrepen. Het zorgt voor betrouwbare dossiervorming.
Daarnaast weten we dat leren niet altijd makkelijk is, zeker niet voor praktisch opgeleide medewerkers. Wij zorgen ervoor dat praktisch opgeleiden gemakkelijker bij blijven en zo langer en duurzamer ingezet kunnen worden in de arbeidsmarkt. Medewerkers kunnen zelfstandig, met regelmaat en identiek opgeleid worden. De één heeft meer opleiding nodig dan de ander. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zichzelf naar een bepaald niveau te tillen. Daarom betaal je een vast bedrag per medewerker per jaar voor het gebruik van het online leerplatform. Je maakt dan direct onbeperkt gebruik van alle standaard cursussen. De mogelijkheden van online leren zijn oneindig. THAR helpt graag met het optimaal inzetten van een eigen leerplatform
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Een organisatie kan onbeperkt leren met interactieve cursussen, voor een vast bedrag per medewerker per jaar. De organisatie heeft het online leerplatform in eigen beheer. Dat biedt de mogelijkheid om de medewerker zelf in te plannen en resultaten te volgen. THAR biedt ondersteuning bij het implementeren van het eigen online leerplatform binnen de organisatie. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden tot maatwerkprojecten.

Het vernieuwende aan het online leerplatform van THAR dat we gebruik maken van virtual reality. Hiermee wordt de cursus gepersonaliseerd voor de klant. Er wordt tijdens de virtual reality tour gebruik gemaakt van diverse informatiespots waardoor een praktisch opgeleide gemakkelijk diverse praktijk situaties kan leren. Door daarnaast gebruik te maken van de data die uit de leermethode komt, krijgt de praktisch opgeleide medewerker een opleidingstraject op maat en wordt de MKB ondernemer ontzorgd.

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact