Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Swaans Beton

FlexiFlor

Bedrijfsnaam Swaans Beton
KvK Nummer 72881054
Website www.swaansbeton.com
Beschrijving onderneming Ontstaan
De historie van Swaans Beton gaat inmiddels al ruim 55 jaar terug. Als producent van prefab beton startte het bedrijf in 1961 vanuit Heeze met het vervaardigen van producten voor toepassingen in de agrarische sector.

Als gevolg van een sterke groei opende Swaans Beton in 1979 de deuren van een nieuwe productielocatie, terwijl de volgende familiegeneratie haar intrede deed binnen het bedrijf.

In 1983 nam John Swaans het eigenaarschap over, waarna het bedrijf de volgende decennia opnieuw een groei te wachten stond. Dit resulteerde in marktleiderschap binnen de agrarische sector.


Transitie
Door sterke productinnovaties ontstond gaandeweg ook de verbinding met nieuwe markten, waaronder de grond, weg- en waterbouw, maar ook de teeltsector.

Het resultaat van deze diversificatie heeft ertoe geleid dat de productiecapaciteit in 2012 verder werd uitgebreid; De vestiging Weert opende in dat jaar haar deuren.

De periode daarna ontwikkelde het bedrijf zich tot een veelzijdige producent met een duidelijke positionering in verschillende markten, namelijk;

- Infra
- Agra
- Teelt
- Waterbouw
- Sport & Recreatie

Drie productielocaties beschikken over de meest moderne machines en faciliteiten. Dagelijks worden zowel nationaal als internationaal vele uiteenlopende projectlocaties beleverd van kwalitatief hoogwaardige producten.

Naam innovatie FlexiFlor
Beschrijving innovatie Een prefab aardappelopslagvloerelement ontwikkeld voor het beluchten van aardappelen in aardappelopslagschuren.
Website innovatie https://www.swaansbeton.com/nl/teelt-pro...
Noodzaak en belang van deze innovatie Er bestond totdat dit product op de markt kwam geen product in deze sector waarbij de doorlaat flexibel is, en waarbij de zijkanten van de gleuven door het gebruik met loaders niet beschadigd werd. Deze structurele problemen zijn bij dit nieuwe product volledig opgelost.
Bijdrage aan een betere wereld Dit product maakt een opslaghal multifunctioneel. Meerder teeltproducten kunnen in een dure opslaghal worden opgeslagen worden, iets wat tot nu toe onmogelijk was.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is dusdanig nieuw en origineel dat de patentaanvragen in Europa als 'nieuw' zijn gekwalificeerd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact