Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Sustainable Tree Systems BV

Drijvende eilanden op basis van biobased buizen

Bedrijfsnaam Sustainable Tree Systems BV
KvK Nummer 64157741
Website www.naturalplastics.nl
Beschrijving onderneming Natural Plastics (handelsnaam) ontwerpt, fabriceert en vermarkt producten die geen schade opleveren aan de natuur. Onze producten vinden hun oorsprong in reststromen van de agri- en tuinbouw. Natural Plastics is sterk in de groene duurzame groenvoorziening en heeft diverse biobased producten op de markt gebracht zoals het unieke gepatenteerde boomverankeringssysteem, drainageslangen, verkeersborden, faunarasters, maaibeschermers, wortelbegeleiding etc.
Naam innovatie Drijvende eilanden op basis van biobased buizen
Beschrijving innovatie Met behulp van biobased buizen (niet afbreekbaar, wel 100% recyclebaar) kunnen groene eilanden worden gevormd langs gemetselde kademuren in een stedelijke omgeving. De eilanden bieden boven en onderwater ruimte en bescherming aan flora en fauna. Het drijflichaam bestaat uit afgedopte biobased buizen, afgewerkt met een hennep mat waarop bijvoorbeeld riet wordt geplant.
Op deze manier voldoet ook dit product aan de missie van Natural Plastics om alleen producten te maken van grondstoffen gemaakt uit hernieuwbare bron (suikerriet)
Website innovatie https://www.naturalplastics.nl/nl/produc...
Noodzaak en belang van deze innovatie Door de drijvende eilanden wordt de flora en fauna boven en onderwater hersteld. Het riet zuivert het water van bijvoorbeeld fostaat waardoor blauwalgvorming wordt bestreden. Onder water kunnen de kleine diertjes schuilen tussen de wortels waardoor de onderwaterfauna weer tot leven komt en boven water kunnen vogels schuilen en broeden op de eilanden. Ook wordt uiteraard het stedelijke aanzicht verfraaid door de eilanden.
Bijdrage aan een betere wereld -Gebruik van hernieuwbare grondstoffen
-Herstel biodiversiteit
-Zuivering van het water
-Groen in water geeft een positief sfeerbeeld in de grachten en kanalen
-
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn nog geen niet afbreekbare biobased buizen elders geproduceerd gemaakt uit hernieuwbare bron. Dit in combinatie met de

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact