Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Stichting Drijvende Eilanden

Floating Food Farm

Bedrijfsnaam Stichting Drijvende Eilanden
KvK Nummer 56682433
Website www.drijvendeeilanden.nl
Beschrijving onderneming SDE heeft als doelstelling om met de inzet van arbeidsgehandicapten innovatieve

Naam innovatie Floating Food Farm
Beschrijving innovatie SDE heeft als doelstelling om, samen met partners, innovatieve ideeën (voornamelijk uitgevoerd in de vorm van drijvende objecten) uit te proberen en te experimenteren op het gebied van milieu en duurzaamheid.
Website innovatie www.floatingfoodfarm.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Het concept floating food farm creëert op een sociale manier wereldwijd nieuwe ruimte op de wateroppervlakte om o.a. vers en gezond voedsel te produceren.
Dit lost voor een deel het voedseltekort voor de Wereldbevolking op, er komt meer land vrij voor natuur etc.
Bijdrage aan een betere wereld Voedsel voor de Wereldbevolking, meer ruimte op land, voedsel wordt duurzaam verbouwt, veel minder gebruik van zoet water voor het verbouwen van voedsel, geen gebruik van stikstof en fosfaat en een oplossing voor het stijgen van de zeespiegel (leven met water)
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er wordt alleen in enkele derde Wereld landen groente (op zeer kleine schaal verbouwt)op drijvende eilanden verbouwt.
Wel wordt erin Nederland al groente op water verbouwt (in kassen). Om op grote schaal groente te verbouwen op drijvende eilanden is dus zeer innovatief en nieuw.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact