Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Sqills

S3 Passenger

Bedrijfsnaam Sqills
KvK Nummer 08172397
Website www.sqills.com
Beschrijving onderneming Sqills is een IT-onderneming met 140 medewerkers, opgericht in 2008, en verkoopt een SaaS- oplossing voor de openbaar vervoer industrie. Dit product, S3 Passenger, is binnen de wereldwijde openbaar vervoer industrie het toonaangevende verkoop, distributie en revenue management SaaS platform. Duizenden kant-en-klare functies maken het voor bus- en trein operators mogelijk gebruik te maken van beproefde technologie en krachtige selfservice functies.

S3 Passenger is nu al verantwoordelijk voor miljarden zoekopdrachten voor internationale klanten als Irish Rail, Eurostar, Thalys/IZY, SNCF/Ouibus, SNCF/Ouigo, Rail Delivery Group en binnen Nederland voor Arriva.
Naam innovatie S3 Passenger
Beschrijving innovatie Het openbaar vervoer landschap verandert onder invloed van wetgeving. Consumenten en overheid hechten meer en meer waarde aan duurzame mobiliteit. Daarnaast verwachten consumenten steeds meer gemak bij het boeken van trein- of busvervoer. S3 Passenger maakt internationale reizen voor consumenten mogelijk, maakt duurzame mobiliteit toegankelijk voor een groot publiek en voorziet in de behoeftes van een organisatie die de klant centraal wil zetten.

Het Europese wegdek slibt immers dicht en reizen met het vliegtuig en de auto hebben langdurige, schadelijke gevolgen voor het milieu. Reizen met de trein of bus werd echter niet gezien als een geschikt alternatief, vaak vanwege slechte toegankelijkheid van de vervoerders en/of beschikbaarheid van een dekkend internationaal bus of trein netwerk uitgevoerd door meerdere aanbieders.

S3 Passenger biedt internationale trein- en busmaatschappijen een compleet systeem om het huidige, vaak gedateerde, inventory, reservering en ticketing systeem te vervangen voor een systeem waarbij de klant centraal staat. S3 speelt in op de wensen van de openbaar vervoersbranche waar nieuwe technologie, en dus ook innovatie, vaak lang op zich laat wachten. Dankzij de innovaties van Sqills kunnen reizigers nu gemakkelijk zelf online tickets reserveren, boeken, betalen, wijzigen en annuleren.

S3 Passenger software is in de afgelopen 12 maanden al door 22 internationale treinmaatschappijen gecontracteerd ter vervanging van hun bestaande systemen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Meer keuze, meer verbinding. Sqills heeft een flink aantal toonaangevende internationale klanten. Omdat deze klanten gebruik maken van hetzelfde systeem en het koppelen van bestaande systemen met S3 Passenger steeds gemakkelijker is maakt S3 Passenger openbaar vervoer aantrekkelijker, ook voor internationaal reizen met een aantal verbindingen. Dit zorgt er niet alleen voor dat openbaar vervoer meer bezoekers gaat trekken doordat het gemakkelijker en goedkoper kan, maar ook dat energiezuinige alternatieven steeds aantrekkelijker worden.
Bijdrage aan een betere wereld Door de barrières voor openbaar vervoer verlagen (toegankelijkheid, gemak) zorgt S3 Passenger ervoor dat de trein en bus als openbaar vervoermiddel veel aantrekkelijker is – ook voor de mensen die met het openbaar vervoer op vakantie gaan. Dit zorgt niet alleen voor minder congestie op de weg, maar de trein stoot veel minder CO2 uit. Een vlucht van London-Amsterdam stoot bijvoorbeeld 124,7 kg CO2 uit, maar de treinrit slechts 13,3 kg.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel S3 Passenger is het enige SaaS platform voor bus en trein operators dat vanuit het niets is opgebouwd, waarbij een dedicated R&D team dagelijks de veranderingen in de markt, wensen van klanten en toegepaste technologieën in de gaten houdt en toepast. Deze oplossing heeft duizenden kant-en-klare functionaliteiten die naadloos aansluiten bij de wensen van de klant en futureproof zijn.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact