Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

SpeedComfort

SpeedComfort, de slimme radiatorventilator

Bedrijfsnaam SpeedComfort
KvK Nummer 63800543
Website www.speedcomfort.nl
Beschrijving onderneming SpeedComfort is ingericht als netwerkorganisatie, met een klein kernteam. Dit minimaliseert (overhead)kosten en maakt flexibel inspelen op marktkansen eenvoudiger. Na de marktintroductie in februari 2016 is in eerste instantie alleen online verkocht. In 2017 startte verkoop in meer dan 150 vestigingen van Praxis, Hubo en Multimate. Ook werd de eerste internationale stap gezet naar Brico’s in België. Ook het aantal online campagnes met partners breidde uit. (Qurrent, Sungevity, FNV, Nuon, Vereniging Eigen Huis, 50Five)
In 2019 is ook een b2b shop geopend. In zakelijk.speedcomfort.nl kunnen bedrijven orders plaatsen met aantrekkelijke voordelen.
Naam innovatie SpeedComfort, de slimme radiatorventilator
Beschrijving innovatie De SpeedComfort is een radiatorventilator, eenvoudig met magneten in een radiator te plaatsen. Met simpele toebehoren ook geschikt voor smalle radiatoren en convectoren. Een temperatuurgevoelige schakelaar zorgt voor automatische werking.
De SpeedComfort brengt besparingen tot 30% op het gasgebruik van een huishouden binnen bereik. Het stroomverbruik van de adapter is verwaarloosbaar, een SpeedComfort gebruikt zelf 16 eurocent per jaar.
Een investering in deze radiatorventilator kan al binnen twee stookseizoenen worden terugverdiend.
(Als 70% van de Nederlandse huishoudens 30% bespaart, betekent dat een jaarlijkse reductie van 4.35 miljoen ton CO2 uitstoot, bijna 20% van de totale Nederlandse doelstelling voor 2020)


SpeedComforts zijn in een handomdraai te plaatsen.

Omdat SpeedComforts radiatoren/convectoren meer vermogen geven, is het vaak mogelijk om bestaande afgiftesystemen te handhaven als een warmtepomp een conventionele ketel vervangt.
Vrijwel alle onderdelen van de SpeedComfort komen uit het Euro-gebied, meer dan dertig Nederlandse bedrijven zijn betrokken. Assemblage vindt plaats in Nederland, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
De SpeedComfort is sinds februari 2016 in de markt en inmiddels in drie versies verkrijgbaar. Hierdoor kan vrijwel elk huishouden met radiatoren en/of convectoren profiteren van meer comfort en tegelijkertijd besparen op de stookkosten.
Website innovatie zakelijk.speedcomfort.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie SpeedComforts zorgen voor het sneller en beter verwarmen van ruimtes. Ze vergroten de capaciteit (vermogen) van radiatoren/convectoren en versterken de warme luchtcirculatie. Hierdoor is een ruimte sneller op de gewenste temperatuur, neemt het comfort toe (beter warmteprofiel) en bespaart men op de energiekosten. Door een lager gasverbruik leidt dit tot minder CO2 uitstoot. De drie USP’s zijn daarom: 1) comfort, 2) besparen, 3) duurzaam.
Bijdrage aan een betere wereld Uitgebreide testen tonen aan dat dankzij SpeedComforts de radiatoren 20% meer vermogen krijgen en de ruimte tot 30% sneller op temperatuur is. Nederlandse klanten geven terug dat de (gevoels) temperatuur een belangrijke rol speelt en mensen hun thermostaat 1 a 2 graden lager zetten nadat ze SpeedComforts hebben geplaatst. Daarnaast is aangetoond dat de aanvoertemperatuur van de CV ketel lager kan worden gezet. Deze drie elementen zorgen voor een significante besparing op de energiekosten en daarmee dus ook een forse vermindering van CO2 uitstoot.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Eind 2015 werd de SpeedComfort slimme radiatorventilator ‘Het Groenste Idee van Nederland’. In 2016 finalist in de energiebesparingscompetitie Energie[S]topper van stichting DOEN. In 2017 winnaar van de Frisse Dingen Award van Natuur& Milieu.
Er is een aantal producten die enigszins lijken op SpeedComforts. In de UK is dit de Radiator Booster, in Zweden de RadiatorFläkt en in Nederland de Climatebooster. In alle gevallen is het vermogen versus het geluidsniveau niet optimaal, is sprake van maatwerk, zijn de producten duur of is montage lastig(er). Ook zijn de producten nauwelijks vindbaar online en lijken ze op kleine schaal verkocht te worden gezien de afzetkanalen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact