Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

SmartPart.IO BV

SmartPart

Bedrijfsnaam SmartPart.IO BV
KvK Nummer 70110190
Website smartpart.io
Beschrijving onderneming Een SaaS platform voor de plaatwerk industrie voor het automatisch offreren, voorbereiden en produceren van buis en plaatwerk producten. Wij stellen fabrieken instaat om met technische tekeningen van hun klanten direct de productie te simuleren en aan te sturen.
Naam innovatie SmartPart
Beschrijving innovatie SmartPart stelt plaatwerk leveranciers instaat om hun diensten online en realtime aan te bieden aan hun klanten. De klanten kunnen doormiddel van SmartPart op basis van hun technische tekeningen direct zien wat een product gaat kosten. Aan de andere kant leveren wij aan de producenten alle benodigde informatie om direct te kunnen produceren.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie SmartPart is een oplossing die tot voorheen alleen beschikbaar was voor grote partijen die het zich konden veroorloven om een groot IT team te onderhouden. De enorme vermindering in overhead bij het plaatsen van een order leveren echter ook kleine partijen net zo veel op. En deze efficientie slag is niet alleen te voelen aan de kant van de toeleverencier. Ook de klant heeft enorm veel voordeel met het versnelde offerte traject dat nu minuten duurt in plaats van dagen.
Bijdrage aan een betere wereld SmartPart is voor ons de aller eerste stap aan een toekomst waarin lokale productie van kleine series mogelijk moet worden. Wij denken door de overhead van de maakindustrie drastisch te verlagen wij steeds kleinere series kunnen gaan produceren die passen bij de huidige "just in time" aanpak van de industrie. Hiervoor moeten we tevens richting lokale productie om zo ook de logistieke kosten zo veel mogelijk te beperken. Dit kan alleen door kleine lokale partijen net zo efficient te maken als grote gecentraliseerde instanties die nu in het voordeel zijn.

Een wereld waarin doormiddel van lokale productie van kleine series geproduceerd kan worden zal enorm bijdragen aan de mileu impact die de maakindustrie op dit moment kent.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Hoewel een aantal partijen intern werken aan het optimaliseren van hun offerte/productie process is dit altijd voor één specifieke fabriek en is er op het moment geen totaal oplossing te koop op de markt.

Wij hebben zowel op technisch vlak als op gebied van onze verdien model alles zo ingericht dat wij met de hele markt deze ontwikkeling kunnen dragen. Zo kan bijvoorbeeld op technisch gebied de enorme computerkracht die nodig is worden gedeeld tussen meerdere partijen. Tevens kunnen wij door het aanbieden van het product als een SaaS oplossing razend snel blijven innoveren zonder dat één partij de volledige lasten van een dergelijke innovatie hoeft te dragen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact