Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Single Cell Discoveries

SORT-seq (single-cell sequencing service)

Bedrijfsnaam Single Cell Discoveries
KvK Nummer 71626336
Website www.scdiscoveries.com
Beschrijving onderneming We zijn een service provider voor single-cell sequencing. We helpen wetenschappers, artsen en bedrijven om single-cell analyse te doen. Met deze techniek kunnen individuele cellen in groot detail bestudeerd worden, waardoor zeldzame cellen zoals stamcellen of mogelijk therapie resistente kanker cellen gedetecteerd kunnen worden.
Naam innovatie SORT-seq (single-cell sequencing service)
Beschrijving innovatie Single-cell sequencing is een relatief nieuwe techniek die enorme vlucht heeft genomen in de afgelopen jaren. Het is uitgevonden in 2009 en vorig jaar door het wetenschappelijke blad Science uitgeroepen tot doorbraak van het jaar. De techniek kent vele varianten, die voor leken erg moeilijk en kostbaar zijn om op te zetten. Wij bieden een variant hiervan aan (SORT-seq, in 2016 gepubliceerd) die het ons mogelijk maakt om single-cell sequencing aan te bieden als service aan klanten over de hele wereld.
Website innovatie https://blog.scdiscoveries.com/single-ce...
Noodzaak en belang van deze innovatie Door onze set-up kunnen we veel verschillende soorten onderzoekers, artsen en bedrijven helpen met het opzetten van single-cell analyse op hun biologische vraagstuk naar keuze. We zijn in 2018 uit een lokale faciliteit van het Hubrecht Instituut gekomen, en hebben nu klanten in 35 instituten, verdeeld over 8 landen (ongeveer de helft uit Nederland). We dragen zo bij aan onderzoek in veel verschillende velden, zoals ontwikkelingsbiologie, stamcel onderzoek, kankeronderzoek en pharma-product ontwikkeling.
Bijdrage aan een betere wereld Dankzij single-cell sequencing krijgen onderzoekers een veel gedetailleerdere kijk op hun biologische vraag. Zo kunnen zeldzame cel types, zoals stamcellen of mogelijk therapieresistente kankercellen, die anders onder de radar door vliegen, gedetecteerd worden. Wij zetten het onderzoek van onze klanten dus niet zelf op, maar zorgen ervoor dat een onderzoeker die een bepaald weefsel of ziekte onderzoekt, dankzij single-cell sequencing met veel betere resolutie naar zijn/haar onderzoeksvraag kan kijken.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Single-cell sequencing, wat wij als service aanbieden, is vorig jaar uitgeroepen tot wetenschappelijke doorbraak van het jaar door het prominente wetenschappelijke tijdschrift Science. Het is niet ónze uitvinding, want er zijn veel verschillende varianten van die over de hele wereld gebruikt worden. Wat wij als enige aanbieden is een variant die het heel makkelijk maakt voor een onderzoeker om zijn/haar cellen lokaal te isoleren en deze per post naar ons op te sturen. Wij kunnen de analyse dan in ons lab doen. Op deze manier kunnen we als service provider heel veel verschillende soorten labs helpen. We zijn voor zover we weten het enige single-cell sequencing service bedrijf in Europa (er zullen de komende jaren wel steeds meer verschijnen)

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact