Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Semiotic Labs BV

SAM4 - 4e generatie Smart Asset Monitor

Bedrijfsnaam Semiotic Labs BV
KvK Nummer 64305635
Website www.semioticlabs.com
Beschrijving onderneming Semiotic Labs bestaat uit data scientists, maintenance experts en software ontwikkelaars. Met een team van 23 man werken we vanuit Leiden aan onze missie: 0% ongeplande downtime.
Naam innovatie SAM4 - 4e generatie Smart Asset Monitor
Beschrijving innovatie SAM4 is- een complete oplossing die bestaat uit sensor-hardware, analytics en een dashboard dat bruikbare inzichten biedt over de conditie, prestaties en het energieverbruik van de aangesloten assets. In tegenstelling tot traditionele oplossingen die gebruik maken van trillingssensoren, meet SAM4 elektrische signalen vanuit de schakelkast, waardoor het een betrouwbare, nauwkeurige en eenvoudig te gebruiken oplossing is, die gemakkelijk schaalt.
Website innovatie https://www.semioticlabs.com/nl/vopak-mo...
Noodzaak en belang van deze innovatie Wereldwijd zijn 300 miljoen elektromotoren actief. Velen daarvan falen, omdat het niet goed mogelijk is de conditie te monitoren.
SAM4 is de enige oplossing ter wereld die in staat is om vanuit de schakelkast de conditie van motoren en assets te monitoren voor de prijs van een cappuccino per dag.
Daarmee zorgen we voor een hogere veiligheid voor mens en milieu, en voorkomen we kosten die samenhangen met ongeplande stilstand.
Maar bovenal stellen we technici in staat om effectiever te werken: Ze kunnen tot 15 X meer motoren monitoren. Dat is geen overbodige luxe, want ~30% van de technici gaat binnen nu en 5 jaar met pensioen.
Bijdrage aan een betere wereld Conditiemonitoring zorgt ervoor dat elektromotoren zo'n 15% minder energie verbruiken. Per 1.000 motoren kunnen we zo de uitstoot van 660 auto's compenseren.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn wereldwijd 3 partijen actief die op deze manier monitoren. SAM4 doet dat tegen op een unieke manier, waardoor door automatische analyses tegen veel (5X) lagere kosten kunnen leveren dan de concurrenten.
Het is dus een behoorlijke unieke oplossing die een zeer unieke plek inneemt in het wereldwijde speelveld.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact