Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Schagen Infra

Silent Joint Flex

Bedrijfsnaam Schagen Infra
KvK Nummer KvK 05072794
Website www.schageninfra.nl
Beschrijving onderneming Schagen Infra is een wegenbouwbedrijf met ruim 65 jaar ervaring. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Hasselt (Overijssel).

Wij houden ons bezig met het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van infrastructurele projecten. Daarnaast adviseren wij opdrachtgevers om het beste resultaat te behalen. We werken oplossingsgericht, waarbij wij anticiperen op vragen van onze relaties. Aan innovatie hechten wij veel waarde. We volgen de veranderingen in de sector en blijven onze producten en diensten ontwikkelen om een hoge kwaliteit te garanderen. Dit doen wij voor de publieke en private sector.

Schagen Infra maakt deel uit van het familiebedrijf de Schagen Groep.
Naam innovatie Silent Joint Flex
Beschrijving innovatie Sinds november 2017 beschikken Schagen Infra en Salverda Bouw over de licentie om in Nederland de Silent Joint Flex toe te passen.

Nieuw aan deze variant van de Silent Joint® is het kunststof bindmiddel dat in plaats van een bitumineus bindmiddel wordt toegepast. De kwaliteit van het natuurproduct bitumen varieert. Om dit te ondervangen is het nieuwe bindmiddel ontwikkeld waarbij een hogere kwaliteit gewaarborgd is. Met een kunststof bindmiddel is het mogelijk de voeg koud in te bouwen. Er ontstaat geen stof en rook én de inbouwsnelheid is hoger dan bij de traditionele Silent Joint®.
Website innovatie https://schageninfra.nl/diensten/silent-...
Noodzaak en belang van deze innovatie De aanschaf van de licentie is een (logisch) vervolg op de inbouw van Silent Joints waarbij bitumen als bindmiddel wordt gebruikt. Dit product geeft een aanvulling op het portfolio van stille voegovergangen waarbij grotere dilataties kunnen worden opgenomen.
Bijdrage aan een betere wereld De Silent Joint Flex is beter bestand tegen optredende belastingen en is ontwikkeld om bij hoge verkeersbelasting grotere dilataties op te nemen. De afmeting van de nieuwe voegovergang is ‘slanker’ door het nieuw ontwikkelde bindmiddel.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Bij de Silent Joint Flex wordt gebruik gemaakt van een kunststof in plaats van een bitumineus bindmiddel. Daarnaast kan de omvang van de voegconstructie worden gereduceerd en de opgenomen voegbewegingen worden vergroot. Daarbij is de ontwerplevensduur van de Silent Joint Flex vergelijkbaar met stalen voegovergangen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact