Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Safeguard B.V.

Safeguard app

Bedrijfsnaam Safeguard BV
KvK Nummer 63968223
Website www.safeguardapp.nl
Beschrijving onderneming Over Safeguard
Om de veiligheid van het personeel te kunnen waarborgen zijn bedrijven verplicht genoeg hulpverleners op te leiden en in huis te hebben. De methodes die bedrijven gebruiken om te alarmeren, communiceren en om de bezetting bij te houden zijn echter erg verouderd. Tot op heden worden er vaak nog piepers en aanwezigheidsborden gebruikt. In een tijdperk waar automatiseren, het verzamelen van data en efficiëntie de norm zijn wisten wij dat dit beter kon. Meten = weten.

Daarom zijn wij in 2015 Safeguard gestart. Een bedrijf dat de veiligheidsorganisatie helpt met het optimaliseren van processen. Een bedrijf dat bloeit op de combinatie van ‘technology’ & ‘simplicity’. Een bedrijf waar hulpverleners graag mee samenwerken omdat men weet dat dit de beste partner is om samen de huidige manier van alarmering en communicatie tijdens een crisis of calamiteit mee te moderniseren.
Naam innovatie Safeguard app
Beschrijving innovatie Safeguard is voor het alarmeren van medewerkers tijdens een calamiteit binnen een bedrijf. Je kunt het systeem zien als de moderne variant van de oeroude pieper en portofoon, maar dat is slechts een klein deel van de mogelijkheden. Zo detecteert de dienst door middel van Geofencing automatisch of oproepbare medewerkers aan- of juist afwezig zin. Tijdens een noodgeval alarmeert het systeem dan automatisch de juiste personen op basis van aanwezigheid of op basis van een specifieke situatie.

Ook kunnen er vooraf gedefinieerde scenario’s toe worden gevoegd, zodat hulpverleners precies weten wat ze in een bepaalde situatie moeten doen. Omdat communicatie tijdens noodsituaties letterlijk van levensbelang is, er een conference call modus als vervanging van de portofoon. Ook kunnen er checklists toegevoegd worden aan de app voor ontruimingsplannen, BHV-plannen of voor Eerste Hulp. Die kunnen op hun beurt weer specifiek gemaakt worden per locatie, zodat hulpverleners alleen de voor hen relevante informatie te zien krijgen. De applicatie volgt de prestaties tijdens een noodsituatie of oefening. Met die data kunnen de processen verder geoptimaliseerd worden. Dat levert volgens de oprichters niet alleen een snellere responstijd op, maar kan ook voor kostenbesparingen zorgen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De impact van Safeguard op de veiligheidsbranche is te vergelijken met de impact van de elektrische auto op de autobranche.

De Safeguard app vervangt letterlijk alle ouderwetse pagers en portofoons en zet daarmee deze traditionele markt volledig op zijn kop.
Bijdrage aan een betere wereld Simpel, hoe sneller je de juiste mensen op de plek van een ongeval hebt hoe groter de kans dat het letsel van het slachtoffer mee kan vallen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In tijde van oprichting was Safeguard de eerste BHV app in Nederland en daarbuiten. Inmiddels proberen vele bedrijven ook een stukje van de taart te bemachtigen omdat wij hebben laten zien dat dit de toekomst is.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact