Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Rosesta Medical BV

Ferti-Lily Conception Cup

Bedrijfsnaam Rosesta Medical BV
KvK Nummer 71318860
Website www.fertilily.com
Beschrijving onderneming Rosesta Medical B.V. is in het leven geroepen om een lijn van medische producten te ontwikkelen die de kans op zwangerschap bevorderen. Na zelf de frustraties rondom de conceptie en de beschikbare oplossingen te hebben ervaren, hebben wij onze expertise in het ontwikkelen van medische producten ingezet om deze onderbelichte problemen te adresseren. In samenwerking met vooraanstaande gynaecologen en andere gespecialiseerde partners is ons eerste product, de Ferti-lily Conception Cup ontwikkelt en vanaf Q3 2019 op de market. De eerste orders en aanbetalingen zijn reeds ontvangen.
Naam innovatie Ferti-Lily Conception Cup
Beschrijving innovatie De Ferti-Lily Conception Cup is een zeer zachte siliconen cup die na de geslachtsgemeenschap eenvoudig door de vrouw vaginaal in te brengen is om er voor te zorgen dat de hoeveelheid zaad in de baarmoederhals toeneemt. Dit vergroot de kans op bevruchting en heeft daarnaast de bijkomende voordelen dat het makkelijk te dragen is na de inbreng. De vrouw kan ongestoord verder met de dagelijkse zaken, douchen en toiletteren en hoeft niet met haar benen in de lucht op bed te liggen, om het vervolgens eenvoudig te verwijderen. De unieke cup is daarnaast voor 6 maanden herbruikbaar, betaalbaar, en makkelijk te verkrijgen bij apotheek, drogisterij, of online.
Website innovatie www.fertilily.com
Noodzaak en belang van deze innovatie De huidige oplossingen in deze markt beperken zich op dit moment tot ovulatietesten, vitaminepillen en lifestyle advies aan de ene kant, en slepende medische oplossingen zoals hormonale behandeling en IVF aan de andere kant. Het grote nadeel is dat stellen vaak pas na 12 tot 24 maanden worden doorverwezen naar een specialist. Wij willen producten op de markt brengen die aantoonbaar verschil maken en springen daarmee in het gat van intentie om een gezin te stichten tot doorverwijzing naar een specialist.
Bijdrage aan een betere wereld Mensen zijn van nature niet heel vruchtbare wezens. De vruchtbaarheid neemt daarnaast nog eens sterk af als we ons dertigste levensjaar gepasseerd zijn. Steeds meer stellen beginnen later aan het starten van een gezin en willen graag op geplande momenten een kind verwelkomen. Helaas leert de ervaring dat dit niet zo makkelijk gaat en dat creƫert zowel psychische als fysieke klachten en daarmee gemoeide kosten voor de maatschappij. Daarnaast dragen wij mogelijk bij aan het bestrijden van de vergrijzing en daarmee gepaarde demografische uitdagingen voor de samenleving. Als laatste richten wij ons producten en verpakkingen die herbruikbaar en/of recyclebaar zijn om zo bij te dragen aan de circulaire economie.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is op dit moment weinig tot geen concurrentie of innovatie in deze product categorie. Huidige producten en diensten richten zich meer op het inzichtelijk maken van de ovulatie cyclus en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Ons product is een van de eerste medisch geteste hulpmiddelen in deze categorie dat zonder doorverwijzing te verkrijgen is bij apotheken en drogisterijen. Zodoende hebben wij op het productidee ook 2 octrooien ingediend.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact