Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Rebottled BV

Rebottled

Bedrijfsnaam Rebottled BV
KvK Nummer 70498474
Website www.rebottled.nl
Beschrijving onderneming Bij Rebottled geloven we dat upcyclen het nieuwe recyclen is. Wij verlengen de levensduur van wijnflessen door er mooie drinkglazen van te maken door getalenteerde mensen die wat hulp kunnen gebruiken.
Naam innovatie Rebottled
Beschrijving innovatie Op grote schaal lege (wijn)flessen kunnen verwerken tot drinkglazen.
Website innovatie https://nos.nl/op3/artikel/2265547-wijnf...
Noodzaak en belang van deze innovatie Voor velen is een lege wijnfles, gewoon een lege fles. Voor ons is het een plek terug op de arbeidsmarkt.Voor ons is het een kans om het milieu te verbeteren. Maar bovenal een sterke business case.

- Reuse: (Bijdragen aan een duurzame, circulaire economie) We zorgen ervoor dat wijnflessen een nieuw doel krijgen voordat deze als afval worden bestempeld. Het upcyclen van glas biedt een betere oplossing voor het milieu dan recyclen, doordat recyclen slechts 15% energiebesparing oplevert ten opzichte van nieuw glas.

- Reconnect: (Bijdragen aan een sociale wereld en sociaal werk) Bij Rebottled werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van werkervaring en intensieve begeleiding worden deze mensen weer job-ready gemaakt. Hierdoor wordt het sociale milieu van deze mensen verbeterd. We bieden werkervaringsplekken aan waarbij de doorstroom ook daadwerkelijk kan plaatsvinden.

- Revolution: (Dienen als voorbeeld voor een beweging die strijdt voor een circulaire en inclusieve economie).
Zoveel mogelijk mensen bewust maken van energie- en glasverspilling en de wijze waarop glasverspilling kan worden tegengegaan.

Bijdrage aan een betere wereld Bij Rebottled zijn we voor een socialere en duurzamere wereld. Hier werken wij aan mee door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkritme te geven op onze werkplaats, waar lege wijnflessen worden geupcycled tot drinkglazen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de mogelijkheden tot upcyclen en sociale werkgeving en daarbij zoveel mogelijk lege wijnflessen te redden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Sinds de jaren 60 worden al dingen gemaakt van wijnflessen, maar nooit op grote schaal. Nu hebben wij, samen met mensen die verstand hebben van de glasindustrie, een machine ontwikkeld waarmee dat wel kan. Glasrecycling zoals we dat nu in Nederland kennen is een stap in de goede richting, maar dat kost nog steeds 85 procent van de energie die nodig is om nieuw glas te maken. De grondstoffen worden zo wel hergebruikt, maar ik denk dat je er veel meer mee kan doen. Door een deel van de flessen af te snijden en er drinkglazen van te maken, kan je de levensduur enorm verlengen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact