Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Quasset BV

AssetBuilder

Bedrijfsnaam Quasset BV
KvK Nummer 53670361
Website https://quasset.com
Beschrijving onderneming Quasset is een dynamisch bedrijf dat met een internationaal team assetmanagement oplossingen biedt in de olie en gas, chemie, infrastructuur, water en energie sector. Hierbij maken wij gebruik van moderne cloud based software, 3D en augmented virtual reality technologieën. De Quasset Test Facility (QTF), geopend in 2017, biedt bedrijven onafhankelijke technische assessments in een geavanceerde en flexibele testomgeving.
Naam innovatie AssetBuilder
Beschrijving innovatie AssetBuilder is 3D-visualisatie software die op een efficiënte manier digital twins van assets zoals drukvaten, opslagtanks en leidingen creëert. AssetBuilder maakt gebruik van dynamische componenten die op een intuïtieve manier kunnen worden gecombineerd. Het omzetten van complexe 3D-modellen wordt hierdoor een snel en logisch proces, vergelijkbaar met de eenvoud van Lego-steentjes.
AssetBuilder modellen kunnen worden opgeslagen in de cloud en zijn overal toegankelijk, waardoor werken op locatie enorm wordt vergemakkelijkt. Eenmaal opgeslagen kunnen modellen worden bewerkt, gedeeld en geëxporteerd. Modellen zijn compatibel met alle Microsoft documenten.
AssetBuilder kan ook worden gebruikt in combinatie met RoboSim (robotsimulatie software) waardoor virtuele robotinspecties kunnen worden uitgevoerd.
Website innovatie https://assetbuilder.quasset.com
Noodzaak en belang van deze innovatie AssetBuilder is ontworpen voor bedrijven en organisaties die faciliteiten, apparatuur en infrastructuren beheren. AssetBuilder is niet specifiek ontworpen voor één sector. Alle componenten zijn toepasbaar bij assets in sectoren die zich bezighouden met olie, gas, chemie, transport en energie.
3D-modellen van assets, digital twins, spelen in toenemende mate een centrale rol in assetmanagement en onderhoudsmanagement. Digitalisatie wordt steeds noodzakelijker voor bedrijven. 3D-modellen zijn daarbij een eerste vereiste voor onderhouds- en inspectiewerkzaamheden voor kapitaalintensieve infrastructuur, alsmede het verminderen van papier gebruik.
Tot nu toe waren de opties voor het maken van 3D-modellen complex en arbeidsintensief. 3D-modellen kunnen worden gemaakt met dure en gespecialiseerde CAD-software. Ofwel door point clouds die bijzonder gedetailleerde informatie bevatten, maar extreem grote bestanden produceerden waardoor ze moeilijk op locatie konden worden gebruikt zonder optimalisatie. Bovendien vereisten zowel CAD-software als ook point clouds omvangrijke computercapaciteiten die het proces traag en onpraktisch maakten.
AssetBuilder biedt een eenvoudige en doeltreffende oplossing voor het creëren van 3D modellen. AssetBuilder hoeft niet geïnstalleerd te worden, assets kunnen direct worden gebouwd in een browser.
Het proces om een digital twin te maken wordt teruggebracht van uren naar slechts enkele minuten.
Bijdrage aan een betere wereld Een groot voordeel van digitalisering in de assetmanagement sector is de toegenomen veiligheid voor personeel, door betere en meer accurate informatie, waardoor de kans op ongevallen en milieu-incidenten en risico's wordt verkleind.
Jaarlijks komen verwondingen en tragische ongevallen voor bij onderhoud en inspectie van infrastructuur vanwege gebrekkige informatie of door personeel onjuist geïnterpreteerde informatie.
Recentelijk hebben vooraanstaande olie- en gasbedrijven zich strategische doelen gesteld om minder of geen mensen meer toe te laten in afgesloten ruimtes voor inspectie en onderhoud. Deze doelstelling kan uitstekend worden gerealiseerd met behulp van digitale middelen waardoor onderhoud en inspectie op een efficiënte én veilige manier kan worden gepland en uitgevoerd.
AssetBuilder speelt in deze grote digitalisatie-puzzel een cruciale rol. Niet alleen kan met AssetBuilder efficiënter inspectie en onderhoud van assets op locatie worden uitgevoerd, ook vermindert AssetBuilder door het uitvoeren van virtuele robotinspecties het risico voor mensen in besloten ruimtes.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Voor de olie en gas, chemie, transport en energie sectoren is AssetBuilder een welkome en noodzakelijke innovatie.
AssetBuilder levert een positieve bijdrage aan het verminderen van risico's, het besparen van tijd, het verhogen van de productiviteit en het bieden van een kostenefficiënte oplossing.
AssetBuilder is intuitief: de componenten van verschillende assets (bijvoorbeeld drukvaten, leidingen, opslagtanks) worden vooraf gedefinieerd en de verschillende onderdelen passen bij elkaar, aangepast aan variabelen zoals wanddikte, diameter en plaatsing van componenten. AssetBuilder is uniek omdat digital twins direct in een webbrowser kunnen worden gebouwd en in de cloud opgeslagen.
Dit alles maakt AssetBuilder ideaal voor inspectie en onderhoud op locatie.
AssetBuilder modellen kunnen worden geëxporteerd en zijn compatibel met Microsoft Office-producten, evenals andere engineering- en 3D-software, waardoor rapportages en presentaties veel gemakkelijker en gestroomlijnder en accurater kunnen worden uitgevoerd.
In 2019 zal Quasset doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe componenten van AssetBuilder, het toevoegen van nieuwe assets en het verhogen van de functionaliteit en efficiëntie.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact