Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Psylaris

EMDR-VR

Bedrijfsnaam Psylaris
KvK Nummer 70390185
Website www.psylaris.com
Beschrijving onderneming Psylaris ontwikkelt VR applicaties voor de GGZ, waarmee cliënten extra sessies kunnen doorlopen op een zelfstandige en gepersonaliseerde wijze - ook zonder de directe aanwezigheid van een behandelaar.
Naam innovatie EMDR-VR
Beschrijving innovatie EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een bewezen therapeutische behandelmethode die met name wordt toegepast bij mensen met een posttraumatische stressstoornis.

De EMDR-VR module is door Psylaris ontwikkeld om mensen die gebaat zijn bij een EMDR-traject, dit te kunnen intensiveren zonder dat daarbij extra behandelaar uren gemoeid zijn. Met de EMDR-VR module kunnen cliënten nu ook zelfstandig aan hun problematiek werken, en krijgen daardoor direct al een stuk controle terug. Dit gebeurt in de context van een blended-care approach: De behandelaar speelt nog steeds een belangrijke rol; en EMDR-VR is een gereedschap dat daarbovenop ingezet kan worden.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie - Komt als geroepen voor de digital health beweging in de GGZ sector;
- cliënten krijgen een stuk regie in handen;
- cliënten kunnen in dezelfde tijd meer sessies doorlopen (intensivering), of in minder tijd hetzelfde aantal sessies als in een traditioneel traject;
- behandelaren kunnen zich richten op knelpunten waar hun expertise nodig is;
- de wachtrijen in de GGZ worden teruggedrongen.
Bijdrage aan een betere wereld Mensen die kampen met psychologische klachten naar aanleiding van (een) traumatische ervaring(en), hoeven binnenkort niet meer maanden te wachten. Elke dag dat iemand alleen thuis zit en geen hulp krijgt is leed dat voorkomen moet worden. Des te langer het duurt voordat er aan het probleem gewerkt wordt, dus te groter het probleem vaak wordt. Ook directe naasten zoals vrienden en familie worden hierdoor geraakt.

Met schaalbare oplossingen zoals EMDR-VR kunnen we hierin een enorm positief verschil maken. Het extra voordeel van deze oplossing is dat met een simpele vertaling - ook op cultureel vlak - hiermee ook bevolkingsgroepen geholpen kunnen worden die extra moeite hebben psychologische hulp te krijgen; vluchtelingen bijvoorbeeld.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Psylaris was in 2017 (destijds nog handelsnaam EMDR-VR BV) de eerste partij in Nederland die EMDR in VR aanbood. Inmiddels zijn er andere partijen die een digitale variant van EMDR aanbieden (vaak in web/app vorm), maar missen de focus op autonoom gebruik en sessie personalisatie.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact