Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Power Research Electronics b.v.

10kW bidirectional V2G EV charger module

Bedrijfsnaam Power Research Electronics BV
KvK Nummer 20047761
Website www.pr-electronics.nl
Beschrijving onderneming PRE ontwikkelt en produceert hoogstaande en innovatieve vermogenselektronica waarbij de optimale oplossing van de klantvraag altijd het doel is. Of het nu gaat om industriële toepassingen, solar- en windenergie of mobiliteit. Sinds 2009 is PRE actief in de markt voor elektrisch vervoer. PRE is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van snellaadmodules voor elektrisch vervoer.
Naam innovatie 10kW bidirectional V2G EV charger module
Beschrijving innovatie De 10kW bidirectional V2G EV charger module wordt door fabrikanten van elektrische laadpalen in hun laadpalen toegepast. Met deze module is het niet alleen mogelijk om een voertuig te laden maar ook de batterij van een voertuig te gebruiken. Deze manier van laden wordt bidirectioneel laden genoemd maar staat beter bekend als vehicle-to-grid (V2G).
Met V2G worden batterijen van elektrische voertuigen gebruikt als een virtuele energiecentrale. Dit concept kan niet alleen thuis gebruikt worden, maar ook voor een land of zelfs een heel continent. PRE gelooft in V2G als kernelement voor de duurzame energie en de energie-transitie.
PRE is een pionier op het gebied van V2G charging. Samen met de TU Delft heeft PRE onderzoek gedaan naar deze technologie. Het resultaat van dit onderzoek is een 10kW bi-directionele V2G charger module. De engineers van PRE zijn al bij de ontwikkeling van diverse V2G chargers betrokken geweest en zijn in staat om voor een klant een complete V2G charger te ontwikkelen.

De technologie van PRE wordt onder andere toegepast door NewMotion (een dochteronderneming van Shell). Op deze pagina is de samenwerking van PRE en NewMotion beschreven https://newmotion.com/the-future-of-ev-charging-with-v2x-technology Shell legt via deze film eenvoudig uit wat V2G is: https://www.youtube.com/watch?v=lVbRSfKvNTc&feature=youtu.be
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De energie markt moet en gaat veranderen (energietransitie). Elektrisch rijden wordt steeds populairder maar ook het elektriciteitsnet gaat de komende jaren sterk veranderen. Steeds meer energie wordt decentraal opgewekt en terug geleverd aan het net. Met V2G wordt deze energie niet automatisch terug geleverd aan het net maar eerst opgeslagen in de batterij van het voertuig. De batterij van de auto kan gebruikt worden om een huis of kantoor van stroom te voorzien en daarnaast vormen alle batterijen samen een virtuele energie centrale. Energiemaatschappijen gaan deze technologie gebruiken om het elektriciteitsnet stabiel te houden. V2G gaat over het oplossen van problemen met slimme software ten opzichte van de ‘old-school’ investeringen in meer kabels en hoogspanningslijnen.
Volgens onderzoek van ABI Research https://www.abiresearch.com/press/v2g-technology-energy-game-changer-all-stakeholders-once-market-barriers-are-overcome/ kan V2G technologie extra inkomsten tot $2 miljard opleveren voor wereldwijde voorzieningen in 2025. De studie laat ook zien dat consumenten tot $272 per jaar op hun energierekening kunnen besparen.
Bijdrage aan een betere wereld Door V2G technologie heeft iedereen met een elektrische auto ook een thuisbatterij om te gebruiken. In de toekomst zal deze batterij geladen worden door duurzame energieopwekking. Deze energie wordt gebruikt om te rijden of om het huis van stroom te voorzien. Consumenten zullen door deze technologie meer zelfvoorzienend worden en er ontstaan zelfs off-grid mogelijkheden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel PRE heeft afgelopen jaar voor de innovatie diverse awards gewonnen.
Zie:
https://www.kijkmagazine.nl/tech/winnaar-tech-idee-2018/
https://www.electricvehiclesresearch.com/articles/14085/winners-of-the-ev-award-presented-at-the-idtechex-show-berlin
https://www.hannovermesse.de/en/news/news-details_82818-504194.xhtml


Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact